Eurolyga: „Žalgiris“ apmaudžiai pralaimėjo Zagrebe 0

Eurolygos penktojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ komanda patyrė dramatišką pralaimėjimą. Išvykoje žalgiriečiai po atkaklios kovos nusileido „KK Zagreb“ krepšininkams 78:80 (20:21, 16:19, 24:17, 18:23). Tai buvo pirmoji kroatų pergalė Eurolygoje, po kurios jie pasivijo kauniečius.

Pirmuosius taškus rungtynėse žalgiriečiai rinko nuo baudų metimo linijos: 3 baudas pataikė Paulius Jankūnas, 2 – Sonny Weemsas (5:7). Po krepšiais puikiai kovojant P.Jankūnui, pelniusiam dar 8 taškus, „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 15:14, o po S.Weemso dėjimo greitoje atakoje ir Tomo Delininkaičio tritaškio pirmavo 20:16. Visgi, šeimininkai pataikė savo trečiąjį tritaškį ir sėkmingiau baigė pirmąjį kėlinį – 21:20.

Dar trys minutės nerezultatyvaus žalgiriečių žaidimo (20:27) privertė komandos trenerį Aleksandrą Trifunovičių prašyti minutės pertraukėlės. Nors po jos Robertas Javtokas įmetė iš po krepšio, „KK Zagreb“ surinko dar 7 taškus ir įgijo dviženklę persvarą – 34:22. T.Delininkaitis ryžtingai prasiveržė po krepšiu, o kauniečiai dar ir apsigynė, bet vietoj pelnytų taškų atakoje 2 prieš 1, buvo sulaukta taiklaus Damiro Mulaomerovičiaus tritaškio. Kitoje atakoje Damiras Rančičius sugebėjo iš toli pataikyti ir paskutinę atakos sekundę, todėl fortūnos lydima Zagrebo ekipa nutolo 40:25. Visgi, 3 minutės iki didžiosios pertraukos priklausė „Žalgiriui“. T.Delininkaičiui įmetus dar vieną tritaškį bei 16-ąjį tašką surinkus P.Jankūnui svečiai spurtavo 11:0 ir sumažino skirtumą iki 4 taškų – 36:40.

Komandoms sugrįžus į aikštelę porą minučių žaidime vyravo klaidos, bet pagirtinai gynyboje žaidžiant ir ketvirtąjį kamuolį perėmus Vyteniui Lipkevičiui, žalgiriečiai po truputį įsibėgėjo ir puolime. Milovanas Rakovičius pelnė 4 taškus, gimtinėje žaidęs Marko Popovičius įmetė tritaškį, o Ty Lawsonas užbaigė greitą antpuolį – 45:42. Krunoslavas Simonas tritaškiu lygino rezultatą, bet ta pati „Žalgirio“ trijulė pasižymėjo po dar kartą – 52:47. Kroatai nesustojo alsuoti kauniečiams į nugaras, todėl Tado Klimavičiaus puskablis, trečiasis M.Popovičiaus tritaškis per kėlinį ir dar du M.Rakovičiaus taškai išlaikė trapų pranašumą svečiams 60:57.

Ketvirtojo kėlinio pradžia vėl sėkmingesnė buvo Zagrebo komandai. K.Simonui pelnius 19-ąjį, o Joshui Heytveltui – 17-ąjį tašką, šeimininkai spurtavo 12:2 ir pirmavo 66:62. Tuomet pasižymėjo R.Javtokas ir P.Jankūnas, o po M.Rakovičiaus ir M.Kalniečio metimų vėl priekyje buvo „Žalgiris“ – 71:68. Šeimininkai neketino nuleisti rankų ir po dar vieno K.Simono tritaškio bei D.Mulaomerovičiaus metimo eilinį sykį persvėrė svarstykles į savo pusę 73:71. M.Kalniečio prasiveržimas ir P.Jankūno atkovotas kamuolys po dar vieno Manto reido pakreipė rezultatą „Žalgirio“ naudai – 75:73. Seanas May atsakė dvitaškiu su pražanga (76:75). Žalgiriečiams suklydus, M.Popovičius iškart ištaisė klaidą perimdamas kamuolį ir įmesdamas užmynus tritaškio liniją – 77:76. Mario Kasunas pasižymėjo iš po krepšio, o kitoje aikštės pusėje P.Jankūnas nusiėmė dar vieną kamuolį, bet po pražangos pataikė tik vieną baudą – 78:78. Iki kėlinio pabaigos buvo likusios 27 sekundės, tad buvo nuspręsta iš karto subauduoti M.Kasuną, kuris įmetė tik vieną baudą. Deja, „Žalgirio“ atakos metu S.Weemsas prarado kamuolį ir, nors D.Mulaomerovičius pataikė tik vieną baudą, paskutinis M.Kalniečio metimas pratęsimo neišplėšė – „KK Zagreb“ šventė pirmąją pergalę Eurolygoje 80:78.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 24 (11 atk. kam., 38 naud. bal.), M.Popovičius 11 (3/7 trit.), M.Rakovičius 10, T.Delininkaitis 8, M.Kalnietis 8, R.Javtokas 6 (7 atk. kam.), S.Weemsas 5, T.Lawsonas 4, T.Klimavičius 2, V.Lipkevičius 0 (4 rez. perd., 4 per. kam.).

„KK Zagreb“: K.Simonas 22, M.Kasunas 11 (5 atk. kam.), S.May 10 (7 atk. kam.), D.Mulaomerovičius 10.

Komentarai