Atidėtas skrydis sujaukė „Žalgirio“ planus 0

Mantas Stankevičius, „Kauno diena“

Dėl atidėto lėktuvo skrydžio iš Zagrebo Kauno „Žalgirio“ komanda vos grįžusi į Vilnių penktadienį jau galvojo apie vakarinę treniruotę, kadangi šeštadienį laukia išvyka į Kazanę.

„Taip mūsų grafikas tik susikomplikavo, – Vilniuje kalbėjo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius. – Skrydžio nukėlimas sumaišė kortas, bet dabar jau nieko negalime pakeisti. Šeštadienį mūsų laukia sunki kelionė, penktadienio vakarą treniruosimės ir Kazanėje sekmadienį pasistengsime pademonstruoti gerą krepšinį“.

Treneris pabrėžė, kad „Žalgiris“ gali žaisti kokybiškai. „Visi žaidėjai su mano ir visų darbuotojų pagalba privalo nugalėti blogas mintis, kurios komandą dabar yra apgaubusios. Deja, mes nedemonstruojame gero žaidimo, tačiau pasikartosiu – laikas nėra mūsų sąjungininkas. Neturime pakankamai laiko, kad galėtume apsivalyti nuo blogų minčių“, – kalbėjo A. Trifunovičius.

Pasak jo, dabar nereikia ieškoti kaltų, tiesiog reikia žengti didelį žingsnį pirmyn. „Nesvarbu, ar mes pralaimime ar laimime rungtynes, turime džiaugtis, kad kiekvienos mūsų rungtynės mums – pamoka. Manau, tobulėjame kiekvieną kartą. Juk puikiai suprantame, kad sunku surasti teisingą kelią, kuriuo turime eiti, visada paprasčiau yra jį prarasti, – kalbėjo treneris. – Žinote, yra toks juokas: „pasistengsime rasti teisingą kelią, nes kažkur jį pametėme“.

Paklaustas, kas lėmė priimti sprendimą, kad Eurolygos rungtynes startiniame penkete pradėtų Vytenis Lipkevičius, treneris pabrėžė, jog tai jaunas ir energingas žaidėjas. „Jis puikiai supranta komandinį žaidimą, manau, kol kas negalime suklijuoti žaidėjų, todėl, kaip ir minėjau, ieškome teisingo kelio. Tai vaikinas, kuris kol kas gerai atrodo ir jis nusipelnė startinio penketo“.

Komentarai