A.Trifunovičius ir T.Klimavičius: „CSKA – šiuo metu bene geriausia komanda Europoje“ 0

Kauno „Žalgirio“ komanda Rusijoje ruošiasi trečiadienį vyksiančiam Eurolygui mačui su Maskvos CSKA klubu. Po VTB Vieningosios lygos rungtynių su Kazanės „Unics“ ekipa žalgiriečiai negrįžo į Kauną, o atvyko tiesiai į Maskvą.

Komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius prieš rytojaus dvikovą su CSKA pripažįsta, kad kol kas įgyvendinti pagrindinio tikslo – atskirai pajėgių žaidėjų suburti į vieną kumštį – jam nepavyko. Strategas teigia, kad tik demonstruodami susitelkimą ir komandinį krepšinį, kauniečiai gali tikėtis išbristi iš nesėkmių liūno.

„Laukia labai rimtas ir stiprus oponentas, kuris dar nesuklupo šiemet Eurolygoje nei karto. Komanda suburta iš tokių žaidėjų, kurie yra pajėgūs laimėti Eurolygą. Šiuo metu CSKA galbūt yra geriausia komanda Europoje, tačiau tai mums turi būti tik papildoma motyvacija. Mes turime išspręsti savas problemas. Iš visos širdies kautis visas 40 minučių ir būti kaip viena komanda.  Tik taip galime turėti šansą laimėti“, – pripažino serbas.

A.Trifunovičius negailėjo komplimentų savo būsimiems varžovams. „Ji tikrai didi komanda. Kai sakau „didi“, turiu omenyje, kad CSKA turi aukšto lygio krepšininkus bei labai aukštą sudėtį. Rusijos komanda ir be Andrejaus Kirilenkos turi pakankamai aukščiausio lygio žaidėjų. Turime būti susikoncentravę ginantis bei išsivaduoti iš viso to psichologinio spaudimo, kuri slegia mūsų pečius pastaruoju metu“, – teigė treneris.

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ komandos puolėjas Tadas Klimavičius prieš ryt vyksiančią Eurolygos dvikovą su Maskvos CSKA pripažįsta – ne kauniečiai yra šio mačo favoritai bei teigia, kad varžovai – praktiškai neturi silpnų vietų.

– Kokiomis mintimis pasitinkate dvikovą Maskvoje? – paklausėme T.Klimavičiaus.
– Po tokių nesėkmių rimtai turime sukti galvą, kaip laimėti prieš tokią galingą ekipą kaip Maskvos CSKA. Jie dar nėra patyrę nei vieno pralaimėjimo ir yra viena pagrindinių pretendenčių laimėti Eurolygą. Mes dar savojo žaidimo tik ieškome, o jie jau šiuo metu demonstruoja aukštą lygį. Bandysime, stengsimės, kovosime, o kaip pasiseks niekas nežino.

– Analizavote Maskvos CSKA žaidimą. Ar Rusijos čempionai turi kokių nors pažeidžiamų vietų?
– Manau, kad nelabai. Tai tikrai labai gerai sukomplektuota komanda. Visus jos žaidėjus puikiai pažįstame, žinome ko tikėtis, tačiau gali analizuoti kiek nori – visi jie aukščiausio lygio žaidėjai. Vienintelė jų problema šiame mače bus ta, kad negalės padėti traumą patyręs Andrejus Kirilenka, kuris CSKA ekipa duoda labai daug yra vienas naudingiausių Eurolygos žaidėjų. Nežinau, kaip jiems seksis žaisti be jo.

– Ar „Žalgiris“ turės kokių nors slaptų ginklų?
– Žinoma, kad stengsimės ką nors pasiūlyti, tačiau patys matote, kaip mums šiuo metu nesiseka. Po tiek pralaimėjimų iš eilės visi žaidėjai yra įsitempę, slegia nežinomybė. Tačiau privalome bandyti ieškoti kelio į pergales. Visiems tie pralaimėjimai kerta per smegenis.

Komentarai