Žalgiriečių kovingumas nuteikė optimistiškai 0

Marius Bagdonas, Kęstutis Neverauskas, Mantas Stankevičius, „Kauno diena“

Kauno „Žalgiris“ Maskvoje akivaizdžiai pademonstravo renesanso požymių. Apie gerokai pagerėjusį žaidimą, sumažėjusį klaidų kiekį bei demonstruotą charakterį po dvikovos kalbėjo ne tik krepšininkai bei treneriai, tačiau ir ekspertai.

Intensyvus tvarkaraštis

Nors sugriauti CSKA nenugalimumo mito Lietuvos čempionams nepavyko (82:95), beveik tris kėlinius sėkmingai priešinęsi „Žalgirio“ krepšininkai varžovams kėlė nemažai rūpesčių.

A.Trifunovičius pažymėjo, kad „Žalgirio“ komandos tvarkaraštis šiuo metu yra labai sudėtingas, o net 8 mačus iš pastarųjų 10 teko žaisti išvykoje.

– Kas pasikeitė per kelias dienas nuo rungtynių su „Unics“ iki rungtynių su CSKA? – paklausėme trenerio.
– Net nenoriu komentuoti rungtynių su „Unics“. Tai buvo daugybe atžvilgių nuviliančios rungtynės. Galiu rasti priežastis, tačiau, bet kokiu atveju, laikas eina per greitai. Tikiuosi, kad daugiau šiemet tokių rungtynių nepamatysite. Kitu varžovu buvo viena stipriausių Eurolygos komandų. Manau, kad žaidimas iš šalies atrodė kitaip, nes įsiteigėme, kad galime laimėti tas rungtynes. Turėjome gerą šansą. Tiesiog neatlikome savo darbo gynyboje –  dengdami žaidėją su kamuoliu ir atskirus žmones. Pirmiausia – Milošą Teodosičių ir Aleksejų Švedą. Šiose rungtynėse buvau patenkintas tuo, kaip kontroliavome žaidimo ritmą. Puldami pamažu panašėjame į komandą. Randame geresnius sprendimus. Tačiau jeigu norime tapti laiminčia, o ne tik gerai žaidžiančia komanda, turime geriau žaisti gynyboje. Dabar mus labai spaudžia laikas. Žinau, kad nėra kada laukti, tačiau turime kasdien stengtis, kad mūsų žaidimas taptų geresnis.

– Esate sakęs, kad reiktų daugiau žaisti baudos aikštelėje. Ar esate patenkintas aukštaūgių žaidimu?
– Stengiamės daugiau žaisti arti krepšio. Aukštaūgiai galėtų žaisti geriau. Tikiuosi, kad greitai jie taip ir žais. Prieš porą savaičių Pauliui Jankūnui nesisekė, o dabar jis grįžta į formą, Milovanas Rakovičius vakar buvo apsirgęs. Man svarbiausia, kad geriau gintumėmės. Puolime rasime sprendimus.

– Kokia situacija yra su DeJuanu Collinsu?
– Šiuo metu D.Collinsas nėra komandos dalis. Jis peržengė leistinas ribas Kazanėje. Pasakiau tai, ką turėjau pasakyti, todėl sprendimas yra toks, koks yra.

– Kaip sekasi įgyvendinti planą pakeisti žaidėjų nusiteikimą rungtynėms?
– Mes vis dar negerbiame savęs. Per lengvai netenkame kamuolių, o besigindami per lengvai leidžiame varžovams žaisti puolime. Turime geriau gintis. Tik geriau besigindami mes pradėsime gerbti save. Neturime laiko, sudėtinga įgyvendinti tikslus, kai žaidžiame tiek daug rungtynių. Be to, visi komandoje turi suprasti, kad asmeniniai tikslai turi būti paaukoti dėl komandos.

Mačas nebuvo lengvas

Apie tai, jog žalgiriečiai vienam turnyro favoritų metė rimtą iššūkį pripažino ir CSKA vairininkas Jonas Kazlauskas. „Psichologiškai tikrai buvo nelengva. Trūko A.Kirilenkos ir ir Kšyštofo Lavrinovičiaus, kurie pirmosiose tarpusavio rungtynėse vedė mus į priekį. „Žalgiris“ neturėjo ko prarasti, todėl kovėsi iki galo. Čia – Eurolyga ir lengvų rungtynių nebūna“, – pripažino 57-erių metų specialistas.

„Rungtynių pradžioje buvo tikrai nelengva. „Žalgiris“ rimtai mums priešinosi. Mes tokio kauniečių žaidimo ir tikėjomės. Lietuviai neseniai pakeitė trenerį, o esant tokioms aplinkybėms komandos visuomet pradeda žaisti šiek tiek geriau. Be to, mes netekome Andrejaus, tad kovoti buvo nelengva“, – po dvikovos kalbėjo 21 tašką į „Žalgirio“ krepšį įmetęs Nenadas Krstičius.

Pastebimai pagerėjęs kauniečių kovingumas teikia vilčių, kad kitą savaitę vyksiančioje žūtbūtinėje dvikovoje namuose su Malagos „Unicaja“ ekipa „Žalgiris“ gali tikėtis revanšo ir pradėti kilti į lemiamą šturmą.

Komentarai:

Vladimiras Romanovas, „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas:

Pralaimėjome labai pajėgiam klubui, nors nežaidė jo lyderis Andrejus Kirilenka. Nepaisant šios nesėkmės, mūsų krepšininkai įrodė, kad gali ir nori žaisti gerą krepšinį. Aš manau, kad „Žalgiris“ pagaliau taps komanda. Yra vilties, kad mes atsigausime.

Sergejus Jovaiša, Kauno „Baltų“ klubo direktorius:

Šįkart viskas nebuvo taip beviltiška kaip pastarosiose keliose rungtynėse. Buvo nemažai kovos. Po pergalės prieš „Brose Baskets“ nuotaikos ir viltys dėl pergalių jau buvo sugrįžusios, tačiau skaudus ir netikėtas pralaimėjimas Zagrebe vėl sukėlė neviltį. Vėliau „Žalgiris“ nerado savo žaidimo ir Kazanėje. Man rungtynės su CSKA vilties suteikė tik dėl to, kad matosi, komanda nenuleidžia rankų, bando kapstytis. Tačiau CSKA ir be Andrejaus Kirilenkos yra pajėgi komanda. Tai puikiai organizuota ekipa, tai jiems suteikia Milošo Teodosičiaus ir Nenado Krstičiaus tandemas. Nereikėjo vakar tikėtis stebuklo, kadangi po pralaimėjimų nėra taip greitai atsigaunama. Žinoma, tikėtis reikia, juk vilčių dar yra, kol yra šviesa priekyje, reikia jos siekti. Iš dalies, pritariu, kad kol kas „Žalgirio“ žaidėjai bando išsiaiškinti, kuris yra geresnis tarpusavy. Atrodo, kad dalis žaidėjų nenori ar nesugeba padėti komandos draugams. Kartais tai matosi pagal Marko Popovičiaus veiksmus – jis būdamas su kamuoliu nuolat ieško galimybės mesti į krepšį, nors jam pačiam trūksta fizinių galimybių ir pasitikėjimo savimi. Galėtų jis geriau ieškoti žaidėjų, kuriems tą dieną geriau sekasi. Labai gerai, kad apie šią problemą jau prabilo ir patys žaidėjai. Dabar tik beliko ją pašalinti.

Komentarai