„Žalgirio” dubleriai du kartus įveikė „Šilutę“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komanda sėkmingai užbaigė Nacionalinės krepšinio lygos (Smscredit.lt-NKL) pirmąjį ratą ir taip pat pradėjo antrojo rato varžybas. Savaitgalį jaunieji žalgiriečiai du kartus nugalėjo Šilutės „Šilutės“ krepšininkus. Mačą Šilutėje penktadienį „Žalgirio“ dubleriai laimėjo 80:78, o šeštadienį Kaune buvo pajėgesni 97:87.

Abiejose rungtynėse „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ reikėjo naikinti varžovų įgytą dviženklį pranašumą. Šilutėje tai pavyko padaryti tik ketvirtajame kėlinyje, kai du tritaškius pataikė Tomas Dimša bei po vieną tolimą šūvį pridėjo Justas Tamulis ir Vaidas Kariniauskas.

Būtent V.Kariniauskas buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas su 22 taškais. T.Dimša surinko 14 taškų, Marius Grigonis – 10. Verta pažymėti ir komandos aukštaūgių kovą po krepšiu: Rolandas Jakštas (8 tšk.) atkovojo 10, o Simonas Kymantas (4 tšk.) sugriebė net 17 atšokusių kamuolių.

Šeštadienį Kaune šilutiškiai rungtynių pradžioje pirmavo 18:8, bet vėliau pamažu jaunieji žalgiriečiai mažino skirtumą, kol galiausiai paskutiniajame kėlinyje pabėgo nuo varžovų. Nesulaikomas šiame mače buvo ne kartą oponentų krepšį dėjimais drebinęs Tauras Jogėla, kuris pelnė 32 taškus ir atkovojo 9 kamuolius. V.Kariniauskas pridėjo 20 taškų, Kasparas Vecvagars – 14. Po 8 taškus surinkę R.Jakštas ir S.Kymantas vėl karaliavo po krepšiais ir atkovojo atitinkamai 15 ir 11 kamuolių.

Sužaidus 16 turų Smscredit.lt-NKL čempionate 10 pergalių iškovojęs Kauno „Žalgiris-Sabonio krepšinio centras“ dalinasi 3-4 pozicijas.

Žalgiris.lt video reportaže „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ vyr. trenerio Tomo Masiulio ir puolėjo Tauro Jogėlos komentarai:


Komentarai