Specialioji Olimpiada Europos krepšinio savaitės renginiais skatina krepšinį visiems 0

Aštuntosios Specialiosios Olimpiados Europos krepšinio savaitės renginiai vyksta nuo lapkričio 24 iki gruodžio 4 dienos, siekiant sudaryti galimybes žmonėms su protine negalia sportuoti, pašalinti kliūtis juos įsitraukiant į krepšinio procesą.

Krepšinio federacijos ir klubai visoje Europoje, taip pat FIBA Europe ir Eurolyga remia šių metų Europos krepšinio savaitės renginius, kurių metų tikimasi suteikti galimybę parodyti įgūdžius 17 000 atletų iš 32 Europos šalių. Specialiosios Olimpiados Europos krepšinio savaitės renginiai yra visus metus vykstančių renginių dalis. Specialioji Olimpiada ragina dalyvauti su proto negalia ir be jos sportininkus visų lygių regioninėse, nacionalinėse varžybose per Unified Sports® (Jungtinį sportą).

Europos krepšinio savaitės metu daugiau nei 200 renginių vyks visos Europos miestuose ir miesteliuose, įskaitant vietos ir nacionalinius turnyrus su profesionaliais treneriais ir žaidėjais. Taip pat lapkričio 30 dieną Lietuvos specialieji atletai pasirodys Kauno „Žalgirio“ arenoje prieš žaidžiant Kauno „Žalgiriui“ su Malagos „Unicaja“ Eurolygos varžybose.

Finalinis Europos krepšinio savaitės renginys vyks gruodžio 1 dieną Radviliškio rajono sporto centre dalyvaujant apie 150 atletų iš visos Lietuvos specialiųjų mokyklų, socialinių globos namų ir specialiųjų centrų.

2005 m. Special Olympics Europe/Eurasia ir FIBA Europe partneryste buvo pradėta Europos krepšinio savaitės programa. „FIBA Europe ir toliau pritaria Specialiosios Olimpiados įsipareigojimams kurti visuomenei prieinamą krepšinį, suteikti džiaugsmą kiekvienam Europos krepšinio savaitės renginiais“, – sakė FIBA Europe generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

Eurolygos partnerystė su Specialiąja Olimpiada – tai atsakomybės programa. „Mes labai didžiuojamės pasirašyta bendradarbiavimo sutartimi ir siūlome plėsti šią iniciatyvą, didinti informuotumą ir paramą Special Olympics Europe/Eurasia, – teigia, Eurolygos vykdantysis direktorius Jordi Bertomeu. – Specialiosios Olimpiados atletai mums primena tikrąjį žaidimo džiaugsmą ir todėl jie yra įkvėpimas Europos krepšinio bendruomenei“.

Krepšinis yra trečia pagal populiarumą sporto šaka Specialiosios Olimpiados judėjime. Šiuo metu užregistruota 53 282 atletai – krepšininkai Europos-Eurazijos regione.

Anot Lietuvos Specialiosios Olimpiados komiteto valdybos: „Partnerystė su tokiomis organizacijomis kaip FIBA Europe ir Eurolyga yra gyvybiškai svarbi mums, nes skatina pagarbą žmonėms su intelekto sutrikimais, o taip pat pripažinimą ir integraciją į visuomenę“.

Specialioji Olimpiada ištisus metus vykdo sporto renginius, skirtus žmonėms su intelekto sutrikimais. Judėjimas vienija 3,7 mln. atletų turinčių intelekto sutrikimų – 170 pasaulio šalių.

Apie Special Olympics Europe / Eurasia

Special Olympics Europe/Eurasia (SOEE) dirba su pusę milijono atletų iš 58 šalių visoje Europoje ir Eurazijoje (Rytų Europoje ir Centrinėje Azijoje), ištisus metus koordinuoja sporto renginius ir varžybas vaikams ir suaugusiems žmonėms turintiems protinę negalią, suteikia galimybę jiems tobulinti fizinę būklę, parodyti drąsą, patirti džiaugsmą ir dalyvauti sporto renginiuose dalijantis įgūdžiais ir draugyste su savo šeimos nariais, Specialiosios Olimpiados atletais ir jų bendruomenės nariais.

Kad sužinotumėte daugiau aplankykite: www.lsok.init.lt ir www.specialolympics-eu.org, http://www.euroleague.net/news/i/90111/180

Komentarai