A.Trifunovičius: „Mus įkvepia į areną ateinantys žiūrovai“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ klubas trečiadienio Eurolygos dvikovą su Malagos „Unicaja“ ekipa pasitinka rimtai nusiteikęs. Tiek krepšininkai, tiek vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius neslepia, jog norėtų pasiekti revanšą už pirmajame rate Andalūzijoje patirtą nesėkmę 78:85.

„Šis taškas labai svarbus tiek mums, tiek Malagos ekipai. Turime problemų su sudėtimi. Milovanas Rakovičius praleido pastaruosius kelis mačus, nes susirgo, rytinėje treniruotėje negalėjo dalyvauti Tadas Klimavičius, – kalbėjo A.Trifunovičius. – Tačiau šios bėdos nėra pakankamai didelės, kad atimtų mūsų motyvaciją. Esame rimtai nusiteikę. Mus įkvepia ir tai, kad per rungtynes su „Šiauliais“ į areną atėjo 11 tūkstančių žiūrovų. Turime jausti atsakomybę prieš juos. Trečiadienį noriu, kad žaidėjai pademonstruotų, kad jie nori kovoti. Reikia tikėtis, kad turėsime geriausią sudėtį, o jeigu ir bus pokyčių, reikia tikėtis, kad viskas bus gerai ir išliksime komanda.“

Serbas kol kas negalėjo pasakyti, ar trečiadienio dvikovoje dar išvysime Ty Lawsoną. „Šiuo metu jis dar treniruojasi su komanda. Ar žais rungtynėse, pasakyti kol kas negaliu. Antradienį turėtų paaiškėti daugiau konkrečių detalių dėl lokauto. Tuomet bus aiški situacija. Šiuo metu amerikietis dar treniruojasi su mumis“, – teigė treneris.

Komplimentų būsimiems varžovams negailėjo ir Tomas Delininkaitis. Gynėjas pripažino, kad laukia labai rimtas išbandymas.

„Unicaja“ – gerai sukomplektuota komanda, turinti tiek gerą trenerį, tiek stiprią sudėtį. Laukia labai rimtos varžybos. Esame priremti prie sienos. Neturime, ką prarasti, tad kovosime iš paskutiniųjų. Tikslas išlieka tas pats – patekti tarp 16 geriausiųjų. Norint jį pasiekti, ši pergalė mums labai svarbi“, – teigė krepšininkas.

Gynėjas nenorėjo prognozuoti, ar „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti ispanus didesniu nei 7 taškų skirtumu, kuriuo pralaimėjo Andalūzijoje. „Nekalbėkime apie skirtumą. Svarbiausia yra ne jis, o pergalė. Pirmiausia reikia laimėti, o tik tada bus galima ką nors skaičiuoti“, – teigė krepšininkas.

Komentarai