Žalgiriečiai sieks revanšo 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

„Mūsų tikslas nesikeičia – turime patekti tarp šešiolikos Eurolygos geriausiųjų“, – prieš atsakomąsias B grupės rungtynes su Malagos „Unicaja“ pabrėžė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Malagoje prireikė pratęsimo

Kauniečių varžovai iš Ispanijos atvyko gerokai sunerimę. „Unicaja“ vyriausiasis treneris Chusas Mateo nepamiršo pirmojo mūšio spalio pabaigoje.

Tuomet trenerių permainas išgyvenęs „Žalgiris“ metė rimtą iššūkį Malagos ekipai ir pirmą rungtynių dalį aiškiai dominavo po abiem krepšiais. Tik fantastiški Kristapo Valterio tolimi metimai per pratęsimą lėmė „Unicajai“ pergalę 85:78.

Tai buvo vienintelės šio sezono Eurolygos rungtynės, kuriose „Žalgiriui“ vadovavo sporto direktorius Vitoldas Masalskis. Po to prie komandos vairo jau stojo iki šiol žalgiriečiams diriguojantis A.Trifunovičius.

„Žalgiris“ turi būrį puikių krepšininkų. Kauniečius į priekį veda Sonny Weemsas, jam talkina lietuviai Robertas Javtokas, Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas. Pridėkime ir universalųjį Marko Popovičių. „Žalgiris“ – pavojinga ekipa ir bus pasirengusi padaryti viską, kad laimėtų trečiadienio dvikovą“, – atsargiai kalbėjo 42-ejų Ch.Mateo.

Ispanas pažymėjo, kad rungtynės vyks pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje. „Mums teks kautis ne tik su “Žalgirio„ krepšininkais, bet ir su tais 15 tūkstančių pašėlusių sirgalių“, – teigė strategas.

Atvyko sužeisti

Šiandien „Unicaja“ gretose tikriausiai nebus traumuoto įžaidėjo E.J.Rowlando.

Praėjusią savaitę Ispanijos klubas vos nepateikė staigmenos per dvikovą su Eurolygos čempionu Atėnų „Panathinaikos“ – kapituliavo tik pačiomis paskutinėmis mačo minutėmis ir nusileido vos taško skirtumu. Apmaudi nesėkmė nesukliudė Ch.Mateo auklėtiniams iškovoti įspūdingą pergalę Ispanijos čempionate: namuose 79:66 įveikta kita Eurolygos dalyvė – Vitorijos „Caja Laboral“.

„Mums tai labai svarbios rungtynės, nes, iškovoję pergalę, labai priartėtume prie Eurolygos šešioliktuko. Pralaimėjimas „Panathinaikos“ buvo labai skaudus, tačiau reikia pažymėti, kad sužaidėme gerai. Jei kietai ginsimės ir išradingai atakuosime, Kaune galime tikėtis sėkmės“, – kalbėjo „Unicaja“ gynėjas Saulis Blanco.

Tikslai nesikeičia

„Turime nemažai rūpesčių dėl komandos sudėties, tačiau tai mūsų motyvacijos ir tikslo nekeičia. Privalome laimėti, kad mūsų pozicija grupėje būtų geresnė ir galėtume patys kontroliuoti įvykius, siekdami kelialapio į Eurolygos šešioliktuką. Jei patirsime nesėkmę, mūsų likimas priklausys nuo kitų komandų, o to tikrai nenorime. “Unicaja„ sudėtis – gera, jiems sekasi Ispanijos čempionate, jie taip pat veržiasi į šešioliktuką, todėl Malagos komandos tikslas – toks pat, kaip ir mūsų: iškovoti pergalę“, – kalbėjo A.Trifunovičius.

Serbui jau įprasta, kad per treniruotes jis negali remtis visais savo auklėtiniais. Nežinomybė dėl įžaidėjų DeJuano Collinso ir Ty Lawsono, keturias dienas dėl peršalimo nesportavo Milovanas Rakovičius, dėl apsinuodijimo treniruotę praleido Tadas Klimavičius, čiurnos skausmus kenčia komandos lyderis S.Weemsas.

„Privalome mažiau klysti ir neleisti varžovams diktuoti savo sąlygų po krepšiais. O į netektis turime nekreipti dėmesio. Problemos kaip tik turėtų sutelkti komandą ir pridėti motyvacijos“, – nepanikavo A.Trifunovičius.

Išretėjus gynėjų gretoms, vis daugiau atsakomybės teks ir Tomui Delininkaičiui. Ši našta Lietuvos rinktinės žaidėjo, atrodo, nė kiek neslegia.

„Stengiuosi atsiriboti nuo pašalinių dalykų ir daryti tik tai, ką liepia treneriai. “Unicaja„ – gerai sukomplektuota komanda. Esame priremti prie sienos. Neturime ko prarasti, tad kovosime iš paskutiniųjų“, – teigė krepšininkas.

Gynėjas nenorėjo prognozuoti, ar „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti Ispanijos atstovus didesniu nei 7 taškų skirtumu, kuriuo pralaimėjo Andalūzijoje. „Nekalbėkime apie skirtumą. Svarbiausia yra ne jis, o pergalė. Pirmiausia reikia laimėti“, – pabrėžė žalgirietis.

Malagos „Unicaja“

Geraldas Fitchas JAV gynėjas 191 cm

Bernis Rodriguezas Ispanija gynėjas 197 cm

Earlas Rowlandas JAV gynėjas 188 cm

Kristapas Valteris Latvija gynėjas 188 cm

Hrvoje Peričius Kroatija puolėjas 203 cm

Tremmellas Dardenas JAV puolėjas 194 cm

Jorge Garbajosa Ispanija puolėjas 205 cm

Alejandro Abrinesas Ispanija puolėjas 197 cm

Joelis Freelandas D.Britanija puolėjas 208 cm

Luka Žoričius Kroatija vidurio puolėjas 211 cm

Nedžadas Sinanovičius Bosnija ir Hercegovina vidurio puolėjas 222 cm

Saulis Blanco Ispanija gynėjas 194 cm

Vyriausiasis treneris Chusas Mateo (Ispanija)

B grupė

1. CSKA 6 0 520:419

2. „Panathinaikos“ 4 2 500:447

3. „Unicaja“ 3 3 482:493

4. „Brose Baskets“ 2 4 471:481

5. „KK Zagreb“ 2 4 425:517

6. „Žalgiris“ 1 5 468:509

Komentarai