„Žalgiris“ iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje (FOTO, VIDEO) 0

Eurolygos septintojo turo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šventė pergalę. „Žalgirio“ arenoje Malagos „Unicaja“ ekipos šturmą ketvirtajame kėlinyje atlaikę žalgiriečiai laimėjo dramatiškai pasibaigusį susitikimą 67:65 (19:11, 16:13, 15:18, 17:23). Kauniečiai į savo sąskaitą įsirašė antrąją pergalę Eurolygoje.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Vieningai Lietuvos himną sugiedojusi „Žalgirio“ arena įkvėpė žalgiriečius galingam startui. Sonny Weemsas jau pirmosios atakos metu pavaišino oponentus dėjimu, Paulius Jankūnas pridėjo 4 taškus iš po krepšio, o Robertas Javtokas pataisė netaiklų metimą (8:0). Nors po to porą minučių šeimininkai taškų nepelnė, bet puikiai gindamiesi to neleido padaryti ir Malagos ekipai. Galiausiai po dar dviejų S.Weemso taškų „Unicaja“ treneris, rezultatui esant 10:0 kauniečių naudai, paprašė minutės pertraukėlės. Po jos svečiai pagaliau atidarė savo taškų sąskaitą, tačiau neapsigynė nuo P.Jankūno ir S.Weemso, kuris įmetė iš toli – 15:4. Per likusias keturias pirmojo kėlinio minutes abi komandos taškus daugiausiai rinko nuo baudų metimo linijos. Mindaugui Kuzminskui realizavus tris baudas „Žalgiris“ pirmavo 19:11.

Antrąjį kėlinį aštriais prasiveržimais pradėjo Ty Lawsonas ir S.Weemsas, tačiau „Unicaja“ sėkmingai užbaigė viena ataka daugiau ir priartėjo 17:23. Įsižaidęs T.Lawsonas pelnė dar 4 taškus – 27:19. Po šių epizodų žalgiriečiai puolime pradėjo strigti. Panašiai nesisekė ir „Unicaja“ komandai – aikštelėje dominavo chaotiškos atakos. Per daugiau nei 4 minutes tikslą pasiekė tik Kristapo Valterio tritaškis – 22:27. Galiausiai žaidimą perlaužė „Žalgiris“ – po dviejų perimtų kamuolių Mantas Kalnietis atliko rezultatyvius perdavimus, iš pradžių, Milovano Rakovičiaus dėjimui su pražanga, o po to M.Kuzminsko skrydžiui – 32:22. Triumfuojanti „Žalgirio“ arena netrukus plojo ir T.Klimavičiui, kuris po M.Rakovičiaus pramestos baudos atkovojo kamuolį ir pasiuntė jį į varžovų krepšį. Po 20 minučių žaidimo „Žalgiris“ buvo priekyje 35:24.

Po didžiosios pertraukos varžovų krepšį dėjimu sudrebino R.Javtokas. Po T.Lawsono baudos metimo ir S.Weemso metimo iš vidutinio nuotolio skirtumas išaugo iki 14 taškų (40:26). Tuomet vėl įsivyravo chaotiškos atakos. S.Weemsas po varžovų klaidos pelnė taškus (42:29), tačiau patys žalgiriečiai irgi ėmė klysti. Tris minutes jie nepelnė taškų, o varžovai atsakė penkiais – 42:34. Krepšys kauniečiams atsirišo per paskutines dvi trečiojo kėlinio minutes: T.Lawsonas ir M.Popovičius įmetė po tritaškį, o M.Kuzminskas pataisė netaiklų metimą. Tiesa, ispanų atakos irgi buvo rezultatyvios, todėl „Žalgiris“ išlaikė 8 taškų pranašumą – 50:42.

„Unicaja“ veteranas Jorge Garbajosa ketvirtojo kėlinio pradžioje įsūdė tritaškį ir priartino savo komandą iki 5 taškų (45:50). Su tuo nesitaikstė R.Javtokas, kuris du kartus iš eilės „nugara“ apžaidė varžovus ir pelnė 4 taškus – 54:45. Visgi, po apmaudžiai neatkovotų kamuolių po savo krepšiu tiek jis, tiek P.Jankūnas buvo nubausti ketvirtosiomis asmeninėmis pražangomis ir svečiai vėl nukirpo atsilikimą – 50:55. „Žalgiris“ atsakė M.Popovičiaus tritaškiu ir S.Weemso taikliu metimu iš arčiau (60:50), kurie privertė „Unicaja“ prašyti minutės pertraukėlės. Po jos Geraldas Fitchas ir K.Valteris įmetė po tritaškį, o po dar vienos klaidos Joelis Freelandas dėjimu iš turėtos šeimininkų persvaros paliko 2 taškus – 60:58. M.Popovičius pataikė iš toli, bet G.Fitchas sumetė tris baudas – 63:61. Po dar dviejų nesėkmingų „Žalgirio“ antpuolių J.Freelandas pirmą kartą išvedė „Unicaja“ į priekį 65:63. M.Popovičius sumetė baudas, o apsigynus įspūdingai ataką dėjimu užbaigė S.Weemsas, grąžindamas pranašumą mūsiškiams – 67:65. Kauniečiai dar kartą apsigynė, bet M.Popovičiaus tritaškis tikslo nepasiekė ir paskutinei atakai „Unicaja“ turėjo 13 sekundžių. Per jas R.Javtokas sutrukdė K.Valterio metimui ir „Žalgiris“ šventė pergalę – 67:65.

„Žalgiris“: S.Weemsas 18 (11 atk. kam.), M.Popovičius 11, T.Lawsonas 10, R.Javtokas 8, M.Kuzminskas 7, P.Jankūnas 6, M.Rakovičius 4 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 2, M.Kalnietis 1, T.Delininkaitis 0, V.Lipkevičius 0.

„Unicaja“: G.Fitchas 15 (6atk. kam.), K.Valteris 12 (6 rez. perd.), J.Freelandas 12 (9 atk. kam.), L.Zoričius 11 (8 atk. kam.).

http://www.youtube.com/watch?v=3wTMBcVx4jY

Komentarai