A.Trifunovičius: „Kontroliavome įvykius aikštėje 32 minutes“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Po antrosios pergalės Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus veidas švytėjo iš pasitenkinimo. Žalgiriečiai trečiadienį namuose įveikė Malagos „Unicaja“ ekipą 67:65.

„Labai dėkoju sirgaliams, kurie mums šį kartą labai padėjo. Tai buvo paskutinės rungtynės Ty Lawsonui ir linkiu jam sėkmės tolimesnėje karjeroje. Mūsų tikslas buvo kontroliuoti žaidimą ir tai mums pavyko padaryti 32 minutes. Ketvirtajame kėlinyje klaidų nepavyko išvengti. Pradėjome skubėti bei nesugebėjome apsiginti nuo derinio du prieš du. Vis dėlto laimėjome ir tai svarbiausia. Ši pergalė leidžia mums tikėtis sėkmės ateityje. Nors neturėsime Ty, mes vis dar kovojame dėl vietos „Top 16“ etape“, – teigė treneris.

A.Trifunovičius pažymėjo, kad nepaisant to, jog iškovojo pergalę, „Žalgiris“ dar neparodė viso savo potencialo. „Turime daug rezervų. Mantas Kalnietis dar turbūt niekada nežaidė taip prastai kaip šį kartą. Kiti žaidėjai taip pat gali žaisti dar geriau. Be to, turėjome nemažai problemų dėl ligų ir traumų. Galime žaisti dar geriau. Tikiuosi, kad žiūrovai bus tokie patys nuostabūs ir ateinančią savaitę mače su Atėnų „Panathinaikos“, – vylėsi strategas.

Paklaustas, ar dažnai pavyksta laimėti rungtynes, kai žaidėjų naudingumo koeficientas yra mažesnis nei varžovų, A.Trifunovičius pažymėjo, kad tokių mačų šiemet yra matęs jau šešis. „Kartais statistika gali ir apgauti. Tai yra svarbi krepšinio dalis, tačiau ne visuomet ji viską atspindi“, – sakė specialistas.

Paklaustas, kokių korekcijų bus imtasis iš komandos išvykus T.Lawsonui, serbas teigė, kad į šią poziciją bus vis dažniau pastumtas Marko Popovičius. „Be to, ieškosime pastiprinimo ir jeigu rasime tinkamą kandidatą, jis taip pat galėtų sustiprinti ekipą“, – prisipažino A.Trifunovičius.

Komentarai