P.Butkevičius grįžta į „Žalgirį“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Sėkmingai šiemet Prienų „Rūdupio“ ekipoje rungtyniavęs Povilas Butkevičius grįžta į Kauno „Žalgirį“. Europos taurės dvikova prieš Nimburko ČEZ 24 metų 201 cm ūgio puolėjui buvo paskutinė vilkint Prienų ekipos marškinėlius.

Demonstravo įspūdingą statistiką

Iki pat paskutinės akimirkos P.Butkevičius rodė profesionalumo pavyzdį ir atidavė visas jėgas šiemet jam progą dar kartą blykstelėti suteikusiam klubui. „Nors jau žinojo, kad netrukus paliks komandą, jis atėjo pas mane ir sakė, kad nori iš visų jėgų sužaisti paskutines rungtynes vilkėdamas „Rūdupio“ marškinėlius“, – prisipažino komandos strategas Virginijus Šeškus.

Šį sezoną Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybose iš Biržų kilęs P.Butkevičius buvo tvirtas „Rūdupio“ lyderis ir demonstravo įspūdingus statistinius rodiklius – per kiekvieną mačą vidutiniškai pelnydavo po 18,7 taško bei atkovodavo 9,1 kamuolio.

P.Butkevičius Kaune klube – ne naujokas. Tituluočiausios Lietuvos komandos marškinėlius krepšininkas yra vilkėjęs 2008-2010 metų sezonuose, o sutartį su klubu turėjo iki šiol. Pastaruosius du sezonus kauniečiai skolino puolėją Prienų ekipai, tačiau pasibaigus Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautui į JAV išvyko įžaidėjas Ty Lawsonas, tad „Žalgiris“ nusprendė P.Butkevičių susigrąžinti.

Turėtų įkvėpt aukštaūgius

„Nusprendėme susigrąžinti mums priklausantį žaidėją. Galbūt Povilas ir nesustiprins „Žalgirio“, tačiau manome, kad jis yra vertas, jog suteiktume šansą. Šiuo metu rinkoje surasti tokį krepšininką, kurio mums reikia, beveik neįmanoma. Dėl šios priežasties nusprendėme remtis savo žaidėju, kuris tikimės, jog duos impulsą kitiems komandos aukštaūgiams, iš kurių šiuo metu norėtume geresnio žaidimo“, – teigė „Žalgirio“ komandos generalinio direktoriaus pareigas laikinai einantis Vitoldas Masalskis.

Pastaruoju metu komandos vyriausiajam treneriui Aleksandrui Trifunovičiui teko kaip reikiant sukti galvą treniruočių metu, kadangi aukštaūgių gretos buvo gerokai išretėjusios. Susirgus Milovanui Rakovičiui, organizuoti treniruotes turint sveikus vos tris sunkaus ir vidurio puolėjų pozicijose galinčius žaisti krepšininkus, buvo pakankamai sudėtinga. „Susižeidus ar susirgus kuriam nors priekinės linijos krepšininkui kildavo nemažai problemų. Treniruočių metu būdavome priversti Mindaugą Kuzminską statyti į ketvirtą (sunkaus krašto puolėjo – aut.past.) poziciją. Tai nėra gerai, kadangi išbalansuojame žaidėją, kuris puikiai žino derinius ir įpratęs žaisti kitoje pozicijoje. Todėl, kai įleidžiame Mindaugą į aikštę rungtynių metu mes negauname iš jo tokios naudos, kokią galėtume gauti“, – tvirtino V.Masalskis.

Pasak jo, krepšininkas su „Žalgiriu“ turėtų skristi į Rusiją, kur savaitgalį VTB Vieningosios lygos rungtynėse kauniečiai susitiks su Maskvos srities „Khimki“ ekipa.

2004 metais Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ (LKAL) komandoje profesionalo karjerą pradėjęs sunkusis puolėjas yra ragavęs ir legionieriaus duonos. 2006-2007 metų sezoną jis atstovavo Tartu „Rock“ ekipai ir tapo šios šalies čempionu. Vėliau grįžo į Lietuvą ir žaidė Kėdainių „Nevėžio“ bei „Kauno“ komandose, kol įpusėjus 2008-2009 metų sezonui buvo pakviestas į „Žalgirį“.

Išsiskyrė su A.Milakniu

Klubo generalinis direktorius taip pat pranešė, kad oficialiai išsiskyrė „Žalgirio“ ir Artūro Milaknio keliai. 25-erių metų tauragiškis su pertrauka atstovavo komandai nuo 2007-2008 metų sezono.

„Nutraukėme sutartį su šiuo žaidėju abipusiu sutarimu. Naujojo klubo paieškomis užsiima Artūro agentas“, – sakė V.Masalskis.

Šį sezoną A.Milaknis nepasirodė nė vieneriose Eurolygos ir VTB Vieningosios lygos rungtynėse, o LKL pirmenybėse per tris mačus taškų nepelnė.

Komentarai