„Žalgirio“ dubleriai įveikė Jonavos ekipą 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (Smscredit.lt-NKL) dar vieną pergalę iškovojo Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komanda. Vieni čempionatų lyderio savoje aikštėje 96:83 nugalėjo Jonavos „Triobet“ ekipą. Tai buvo vienuoliktoji jaunųjų žalgiriečių pergalė per 17 rungtynių, leidusi įsitvirtinti trečioje pirmenybių pozicijoje.

Šiame susitikime dėl įvairių priežasčių „Žalgirio“ dubleriai galėjo išrikiuoti tik 9 krepšininkus. Kol kas negali rungtyniauti Žygimantas Skučas, nugaros skausmais skundžiasi Tomas Dimša ir Justas Tamulis, o Kasparas Vecvagaras perėjo į LKL rungtyniaujančią Kauno „Baltų“ komandą.

Nepaisant sunkumų, į aikštę žengę jaunieji žalgiriečiai kantriai stojo į kovą. Dešimt iš pirmųjų 12 taškų šeimininkams pelnė Vaidas Kariniauskas, o vėliau prie jo prisijungė ir kiti komandos draugai. Nors po pirmojo kėlinio rezultatas tebuvo 20:18 kauniečių naudai, dar po 3 minučių dėjimu ataką užbaigus Nerijui Barauskui ir iš toli pataikius Simonui Januškiui „Žalgiris-Sabonio krepšinio centras“ pirmavo 33:20.

Trečiajame kėlinyje po Mariaus Grigonio prasiveržimo su pražanga ir Renaldo Simanavičiaus 8 taškų iš eilės dubleriai dukart turėjo 16 taškų persvarą (58:42, 68:52), bet ketvirtį jonaviškiai baigė pelnydami 10 taškų be atsako ir trumpam sugrąžino intrigą – 68:62.

Paskutiniajame kėlinyje visus reikalus sutvarkė V.Kariniausko ir R.Simanavičiaus duetas. Iš toli taikliai metę „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ gynėjai likvidavo „Triobet“ ekipos entuziazmą ir vėl suteikė savo komandai dviženklį pranašumą, kuris vienu momentu pasiekė net 20 taškų – 94:74.

„Žalgiris-Sabonio krepšinio centras“: R.Simanavičius 27, V.Kariniauskas 22 (5 atk. kam., 5 rez. eprd., 7 kld.), T.Jogėla 14 (12 atk. kam.), M.Grigonis 12 (5 atk. kam.), S.Kymantas 6 (5 atk. kam.), S.Januškis 5, N.Barauskas 4, K.Vene 2, R.Jakštas 2.

„Triobet“: M.Linkevičius 29 (5/8 trit., 10 atk. kam.), A.Vasiliauskas 16 (6 rez. perd.), H.Vorotnikovas 9.

Komentarai