VTB Vieningoji lyga: išvykoje „Žalgiris“ nusileido lyderiams 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko pasiekti pergalės Rusijoje. VTB Vieningosios lygos rungtynėse žalgiriečiai 72:83 (19:31, 18:23, 17:13, 18:16) pralaimėjo A grupės lyderei Maskvos srities „Khimki“ komandai.

Įžaidėjo poziciją startiniame penkete užėmęs Marko Popovičius iš karto pasižymėjo tritaškiu, bet gynyboje leido laisvam iš toli atakuoti Vitalijui Fridzonui – 3:3. „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas sėkmingai užbaigė dvi atakas ir taip atsilygino savo oponentui Timofejui Mozgovui, prieš tai įmetusiam du kartus (7:9). Tuo tarpu „Khimki“ išnaudojo tolimų metimų artileriją: du kartus pataikė Sergejus Monya, kartą – Zoranas Planiničius ir šeimininkai nutolo 20:7. Mantas Kalnietis iš vidutinio nuotolio ir Vytenis Lipkevičius iš po krepšio, atrodė, atgaivins žalgiriečių puolimą (11:22), bet tai buvo tik laikina atkarpa. „Khimki“ padidino persvarą iki 16 taškų (29:13, 31:15), kurią pirmojo kėlinio pabaigoje Tadas Klimavičius sumažino baudomis, o Mindaugas Kuzminskas pataikė su sirena – 19:31.

Antrojo kėlinio pradžioje varžovus vis įveikdavo R.Javtokas, bet jo šešis taškus iš karto anuliavo sėkmingos „Khimki“ atakos – 25:37. Po Sonny Weemso keturių taškų „Žalgiris“ kiek priartėjo – 29:37. Visgi, Rusijos ekipa sugebėjo dar kartą spurtuoti – šį kartą pelnė 9 taškus be atsako ir pirmavo 46:29. Tomas Delininkaitis įmetė iš toli, bet Thomas Kelati bei Krešimiras Lončaras taip pat atsakė tritaškiais ir padidino pranašumą iki 22 taškų – 54:32. Antrąjį kėlinį prasiveržimu baigė T.Delininkaitis ir tritaškį pataikęs M.Kalnietis – 37:54.

Prasidėjus trečiajam kėliniui žalgiriečiai pagyvino žaidimą. Marko Popovičius pataikė tiek iš toli, tiek iš vidutinio nuotolio, taškus pelnė ir R.Javtokas, o iki 44:56 priartėję svečiai dar turėjo dvi atakas, kurios, deja, nesibaigė rezultatyviai. Šį stabtelėjimą išnaudojo V.Fridzonas, pelnęs 5 taškus iš eilės. Tačiau R.Javtokas dar kartą pasižymėjo, tritaškį įmetė T.Klimavičius, o po T.Delininkaičio tritaškio iš kampo bei M.Kuzminsko taiklių baudų „Žalgiris“ pagaliau vėl grįžo prie vienaženklio atsilikimo – 54:63. Trečiojo kėlinio pabaiga kiek sėkmingesnė buvo šeimininkams, kurie surinko 4 taškus ir dar sulaukė dovanos iš M.Popovičiaus, prametusio abi baudas – 54:67.

Nors M.Popovičius tritaškiu pradėjo paskutinįjį kėlinį (57:67), po to „Žalgirio“ puolimas sustojo ir Maskvos srities krepšininkai pamažu susigrąžino pirmoje rungtynių pusėje turėtą pranašumą. Per 5 minutes kauniečiams vienintelį tašką pelnė į komandą grįžęs Povilas Butkevičius, o „Khimki“ nutolo 78:58. Tada M.Kalnietis tritaškiu, M.Popovičius baudų metimais ir R.Javtokas, įkirsdamas po krepšiu, atgaivino svečių puolimą. Net ir po Rimo Kurtinaičio paprašytos minutės pertraukėlės „Žalgirio“ spurtas tęsėsi: M.Popovičius dvitaškiu sumažino skirtumą iki 11 taškų – 67:78. Visgi, porą kartų suklydus „Khimki“ vėl užsitikrino solidesnę persvarą, kurią 5 taškais rungtynių pabaigoje aptirpdė M.Kuzminskas – 72:83.

„Žalgiris“: R.Javtokas 16, M.Popovičius 15 (3/5 trit.), M.Kuzminskas 11, T.Delininkaitis 8, M.Kalnietis 8, T.Klimavičius 5, S.Weemsas 4, M.Rakovičius 2, V.Lipkevičius 2, P.Butkevičius 1, P.Jankūnas 0.

„Khimki“: T.Mozgovas 16 (8/8 dvit., 4 rez. perd.), V.Fridzonas 16, T.Kelati 10.

Komentarai