„Žalgirio radijo“ pakalbintas C.Flemingas: „Svarbiausia sustabdyti S.Weemsą ir M.Popovičių“ 0

Prieš ketvirtadienio Eurolygos devintojo turo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Bambergo „Brose Baskets“ komandų „Žalgirio radijas“ pasikalbino vokiečių ekipos vyriausiąjį trenerį Chrisą Flemingą. 41-erių krepšinio specialistas telefonu atsakė į laidos vedėjų Vaidoto Zajarsko ir Daumanto Zavališino klausimus.

– Treneri, ką galite pasakyti apie būsimą varžovą – Kauno „Žalgirį“?
Manau, jog „Žalgiris“ yra labai pajėgi ekipa, kuriai nusileidome pirmojo rato rungtynėse Kaune. Todėl mano žaidėjai turi žaisti labai gerai, norėdami atsirevanšuoti „Žalgiriui“ Bamberge. Svarbiausia mūsų užduotis nuo kitų žaidėjų atkirsti Sonny Weemsą bei neleisti įsižaisti Marko Popovičiui. Jei tai pavyks padaryti, manau, jog turėsime gerus šansus šiose rungtynėse iškovoti pergalę.

– Kurie „Žalgirio“ krepšininkai, Jūsų manymu, yra patys pavojingiausi?
Kaip ir minėjau, tai – S.Weemsas ir M.Popovičius. Likę žaidėjai taip pat yra labai aukšto lygio ir gali mums pridaryti labai daug problemų, tačiau pirmiesiems reikia skirti daugiausiai dėmesio.

– Kokias stipriąsias „Žalgirio“ puses galėtumėte įvardinti?
– Stipriausioji „Žalgirio“ žaidimo pusė – greitas puolimas. Ypatingai jame atsiskleidžia S.Weemsas, išnaudojantis savo fizines savybes greitose atakose ir tai jis įrodė pirmajame tarpusavio mače. Taip pat žalgiriečių žaidime išsiskiria žudantys M. Popovičiaus tritaškiai bei žaidimas du prieš du.

– Situacija grupėje yra labai sudėtinga. Kurios ekipos turi geriausius šansus prasibrauti į „Top 16“ etapą?
Maskvos CSKA ir Atėnų „Panathinaikos“ (juokiasi). Jei rimtai, manau, jog mes turime gerus šansus, nes rungtyniausime namuose. Taip pat Malagos „Unicaja“, kuri turi gerus šansus nugalėjusi Zagrebo ekipą. Tačiau iš esmės, visos komandos turi galimybių patekti į kitą etapą ir belieka tik tuo šansu tinkamai pasinaudoti.

Komentarai