„Žalgiris“ iškovojo įtikinamą pergalę Bamberge! 0

Kauno „Žalgirio“ komanda žengė svarbų žingsnį „Top 16“ etapo link. Eurolygos devintojo turo rungtynėse žalgiriečiai įveikė Bambergo „Brose Baskets“ komandą rezultatu 82:68 (20:13, 24:17, 14:19, 24:19).

B grupėje įsirašę trečiąją pergalę „Žalgirio“ krepšininkai dalijasi 4-5 vietas su vokiečiais, bet turi prieš juos tarpusavio mačuose pasiektą pranašumą. Visgi, į kitą etapą norintiems patekti kauniečiams kitą savaitę yra būtina įveikti Zagrebo „KK Zagreb“ ekipą.

Pirmąsias tris minutes žalgiriečiai žaidė lyg iš natų. Iš pradžių prasiveržimu ataką užbaigė Sonny Weemsas ir po puikaus Manto Kalniečio perdavimu įdėjo Paulius Jankūnas. Vėliau gerai įvertinęs situaciją pasižymėjo M.Kalnietis bei dar kartą įmetė P.Jankūnas (8:2). Tokia susitikimo pradžia privertė „Brose Baskets“ trenerių štabą prašyti minutės pertraukėlės, kuri davė vaisių šeimininkų komandai. Nors šeštąjį tašką pelnė P.Jankūnas (10:4), Bambergo ekipa kietai gindamasi priartėjo – 9:10. Galiausiai jos gynybą pralaužė S.Weemsas, galingai įdėdamas į krepšį. Po dar 2 „Brose Baskets“ taškų (11:12) „Žalgiris“ įjungė aukštesnę pavarą ir surinko 8 taškus be atsako. Atkarpos metu Marko Popovičius pelnė 4 taškus, Mindaugas Kuzminskas sumetė baudas, o Milovanas Rakovičius dėjimu sudrebino varžovų krepšį. Tad po pirmojo kėlinio kauniečiai buvo priekyje 20:13.

Antrojo kėlinio pradžioje puikiai rungtyniavo Tadas Klimavičius. Jis ne tik pelnė 5 taškus, bet ir įspūdingai blokavo varžovo metimą, o Robertas Javtokas puskabliu padidino „Žalgirio“ persvarą iki 12 taškų (29:17). Nors Anthony Tuckeris pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, įsijungė svečių tolimoji artilerija ir kauniečiai dar labiau atsiplėšė. Tomas Delininkaitis dukart pataikė iš toli, o Sonny Weemsas įmetė tritaškį ir tolimą metimą iš vidutinio nuotolio – 40:22. P.Jankūnas dvitaškiu iš po krepšio ir M.Popovičius baudomis išlaikė 18 taškų pranašumą (42:24, 44:26), kuris per paskutinę antrojo kėlinio minutę kiek sumenko – 44:30.

Prasidėjus trečiajam kėliniui „Žalgirio“ gretose atsirado naujas lyderis. M.Kalnietis ne tik sumetė baudas, bet ir įsūdė du tritaškius iš eilės, vėl grąžinusius svečiams 18 taškų persvarą – 52:34. Kiek vėliau S.Weemsas tritaškiu ją dar padidino – 55:36. Kiek stabtelėjusius kauniečius galėjo atgaivinti M.Rakovičiaus dėjimas, tačiau serbas sukirto kamuolį į lanką. Pasinaudodama „Žalgirio“ stabtelėjimu vokiečių ekipa priartėjo 45:56. T.Delininkaitis pataikė nuo baudų metimo linijos, bet patys žalgiriečiai nepavojingose situacijose irgi prasižengdavo bei leisdavo šeimininkams laisvai rinkti taškus. Po 30 minučių žaidimo Kauno komanda pirmavo 58:49.

Ketvirtąjį kėlinį sudėtingu reidu ir taikliu metimu pradėjo M.Kalnietis. Greitoje atakoje Mantui prametus, vietoje buvo P.Jankūnas, pataisęs kamuolį – 62:51. Bambergo komandoje įsižaidė iki tol tylėjęs Predragas Suputas, užbaigęs tris atakas individualiais veiksmais, o tarp žalgiriečių po 6 pramestų tritaškių pagaliau iš toli iššovė M.Popovičius – 65:55. Tuomet porą minučių švieslentėje įsivyravo štilis, kurį desperatišku metimu iš vidutinio nuotolio nutraukė Brianas Robertsas. Atsikovojęs kamuolį puolime taškus pelnė R.Javtokas. Tada tritaškį pataikė P.Suputas (60:67), bet sulaukė tokio paties atsakymo iš T.Delininkaičio. Apsigynę žalgiriečiai išnaudojo R.Javtoką, kuris įmetė dvitaškį su bauda, o kitoje atakoje DeJuanas Collinsas baudomis grąžino 15 taškų pranašumą – 75:60. Per paskutines dvi minutes vokiečiai dar bandė gelbėtis pražangų taktika, tačiau ji didesnės naudos neatnešė. M.Popovičius buvo taiklus, o S.Weemsas dar pradžiugino į Bambergą nuvykusius „Žalgirio“ sirgalius galingu dėjimu. Mūsiškių pergalė užfiksuota galutiniu rezultatu 82:68!

„Žalgiris“: M.Kalnietis 14 (5 rez. perd.), S.Weemsas 14 (6 atk. kam.), M.Popovičius 13, T.Delininkaitis 12 (3/4 trit.), P.Jankūnas 10 (14 atk. kam.), R.Javtokas 7 (10 atk. kam.), T.Klimavičius 5, D.Collinsas 3 (4 rez. perd.), M.Rakovičius 2, M.Kuzminskas 2, V.Lipkevičius 0, P.Butkevičius 0.

„Brose Baskets“: P.Suputas 16, B.Robertsas 13, M.Slaughteris 10 (9 atk. kam.), A.Tuckeris 9 (12 atk. kam.).

Komentarai