Žalgirietis V.Lipkevičius sau kelia aukščiausius tikslus 0

Lina Motužytė, sportas.info

Kauno „Žalgirio“ ekipos naujokas Vytenis Lipkevičius prie komandos prisijungė turėdamas vieną tikslą – užsitarnauti trenerio pasitikėjimą ir vietą aikštėje.

Apie žaidimą Lietuvos čempionų ekipoje 22-ejų gynėjas svajojo nuo vaikystės. Krepšinio pradmenų V.Lipkevičius mokėsi A.Sabonio krepšinio mokykloje, vėliau rungtyniavo „Žalgirio“ dublerių komandoje.

„Visa, kas susiję su krepšiniu sukosi aplink „Žalgirį“. Mano tikslas buvo žaisti pagrindinėje komandoje, dabar, kai jis išsipildė bandysiu čia įsitvirtinti. Žinoma, nėra lengva, jaučiasi lygių skirtumas, bet po truputį viskas eina į priekį“, – kalbėjo V.Lipkevičius.

Praėjusį sezoną su Prienų „Rūdupio“ komanda pasidabinęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medaliais šiuos metus 22-ejų gynėjas pradėjo Kauno „Baltų“ komandoje. Vis dėlto, vos prasidėjus sezonui talentingą krepšininką pagriebė „Žalgiris“.

Beveik tris mėnesius Lietuvos čempionų ekipai atstovaujantis V.Lipkevičius džiaugiasi kasdien įgyjama patirtimi.

„Treniruojuosi su aukštesnio lygio žaidėjais ir įgaunu daug patirties. Dar reikia laiko užsitarnauti trenerio pasitikėjimą, bet tikiu, kad pavyks tai padaryti, o tada ir žaidybinis laikas turėtų padidėti. Viskas bus gerai, juk reikia optimistiškai žiūrėti“, – sakė krepšininkas.

Praėjusį sezoną V.Lipkevičius „Rūdupiui“ padėjo ne tik iš „Šiaulių“ atimti „etatinių“ bronzos medalininkų vardą, bet ir iškovoti kelialapį į Europos taurės turnyrą. Tris pergales grupės varžybose iškovoję prieniškiai vis dar turi šansą patekti į „Top 16“ etapą. Gruodžio 20 d. jie privalo įveikti taip pat tris pergales pasiekusią Salonikų „Aris“ ekipą.

„Visų buvusių komandų žaidimą seku. „Rūdupio“ taip pat, juk ten žaidžia mano draugai. Geri metai buvo, santykiai su visais išliko puikūs, – pasakojo krepšininkas. – Europos taurėje jie žaidžia pagal galimybes. Būkime realistai ir palyginkime komandų biudžetus. Jei patektų į kitą etapą – būtų labai gerai.“

Kauno „Žalgiriui“ šis sezonas kol kas nesiklosto taip, kaip daugelis tikėjosi. Kauniečiai iškovoję vos dvi pergales per aštuonias žaistas rungtynes. Norint patekti į kitą etapą žalgiriečiams privalu įveikti Bambergo „Brose Baskets“ ir „KK Zagreb“ komandas. Vienos iš šių pergalių žalgiriečiai sieks jau šį ketvirtadienį Bamberge.

V.Lipkevičiaus statistika Eurolygos turnyre – neįspūdinga. Per penkerias žaistas rungtynes gynėjas aikštėje praleisdavo vidutiniškai 8 min., tačiau nepelnė nė taško. Tuo tarpu LKL čempionate per 15,2 min. krepšininkas vidutiniškai rinko po 5,4 taško.

Aukštus tikslus savo karjeroje keliantis gynėjas neslepia, kad tobulinti dar turi ką.

„Manau, kad mano stiprioji pusė yra gynyba. Bet dar reikia prisitaikyti prie aukštesnio lygio ritmo. Čia visai kitas greitis. Labiausiai tobulinti ko gero reiktų metimą. Nesiskundžiu tuo, bet norėtųsi, kad jis būtų stabilus“, – svarstė V.Lipkevičius.

„Mano lūkesčiai patys didžiausi. Sieksiu įsitvirtinti ir tapti komandos ramsčiu, o pavyks ar ne – žiūrėsim, bet tikslai visada turi būti aukščiausi“, – šypsojosi krepšininkas.

Komentarai