M.Kalnietis: „Jei padėsime vienas kitam, viskas bus gerai“ 0

Mantas Stankevičius, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Mantas Kalnietis po pergalės Eurolygos rungtynėse Vokietijoje prisipažino, kad komanda niekada nebuvo praradusi vilčių patekti į „Top 16“ etapą.

„Nesinorėjo baigti Eurolygos sezono, – Vilniaus oro uoste kalbėjo M. Kalnietis. – Su Zagrebu žaisime lemiamas rungtynes. Smagu, kad jos bus žaidžiamos namuose. Varžovai – įveikiami. Jeigu žaisime su tokia pačia energija, kokia buvo Vokietijoje, jei padėsime vienas kitam, viskas bus gerai“.

Pasak gynėjo, minčių apie pralaimėjimą net negali būti. „Negalvojame apie pralaimėjimą, tačiau varžovų nenuvertiname, nebus taip, kad tiesiog nueisime ir pergalę pasiimsime, – kalbėjo žaidėjas. – Ją reikės iškovoti. Visada galvojome, kad turime šansų patekti į kitą Eurolygos etapą, nors rungtynių metu nematėme to gero žaidimo, tačiau treniruotėse matėme, ką sugebame. Tiesiog kažko pritrūkdavo“.

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius teigia, kad po Eurolygos rungtynių su „Brose Baskets“ jaučia, kad komanda pradeda žaisti išvien.

– Treneri, ką galėtumėte pasakyti apie rungtynes su „Brose Baskets“?
– Tai nebuvo lengvos rungtynės, tačiau sugebėjome nulemti jų baigtį. Varžovai tikėjosi pasiekti istorinę pergalę, todėl žinojome, kad laimėti mums nebus lengva. Galiu prisipažinti, kad pirmą kartą aš esu patenkintas tuo, kaip atrodė „Žalgiris“. Pastebėjau nemažai komandinio žaidimo ženklų. Pasistūmėjome į priekį. Būtent dėl puikaus komandinio žaidimo šventėme pergalę. Džiaugiuosi, kad priartėjome prie savo tikslo – „Top 16“ etapo. Labai džiaugiuosi už mūsų sirgalius, kurie laukė gerų mūsų rezultatų.

– Ar jau mąstote apie rungtynes su Zagrebo klubu?
– Dar apie tai negalvojame, turime visą savaitę.

– Ką galėtumėte pasakyti apie Lietuvos rinktinėje rungtyniaujančius žaidėjus „Žalgiryje“?
– Aš neskirstau žaidėjų. Manau, tobulėjame visi kartu. Kiekvienas iš rinktinės žaidėjų atlieka skirtingus vaidmenis. Tiek Mantas Kalnietis, tiek Paulius Jankūnas gali žaisti dar geriau, suprantu, kad Robertas Javtokas kurį laiką nebuvo Lietuvoje, jam reikia apsiprasti, puikiai žinau, ką gali Tomas Delininkaitis. Manau, kad laimėjimas Vokietijoje visiems mums bus puiki motyvacija tobulėti ir lieti daugiau prakaito treniruočių salėje.

Komentarai