LKL čempionate „Žalgiris“ ir toliau skina pergales 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienį išvykoje sutriuškino Utenos „Juventus“ komandą 82:60 (29:16, 16:21, 18:12, 19:11). Tai buvo aštuntoji kauniečių pergalė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, leidusi „Žalgiriui“ pakilti į pirmąją turnyrinės lentelės vietą.

Dėl nugaros skausmų nerungtyniaujant Robertui Javtokui, startinėje sudėtyje susitikimą pradėjęs Milovanas Rakovičius iškart pelnė taškus. Sonny Weemsas taip pat buvo taiklus iš po krepšio, o po Manto Kalniečio penktojo taško „Žalgiris“ pirmavo 9:6. Uteniškiai minimalia persvara buvo išsiveržę į priekį (10:9), tačiau Pauliaus Jankūno dėjimas, penki iš eilės Povilo Butkevičius taškai ir DeJuano Collinso dvitaškis vėl gražino pranašumą svečiams – 18:12. Keturi Tomo Gaidamavičiaus taškai laikinai neleido žalgiriečiams atsiplėšti (19:16). Visgi, pirmojo kėlinio pabaigą žalgiriečiai sužaidė idealiai – apsigynę jie surinko 10 taškų be atsako, kai po du kartus pasižymėjo M.Rakovičius ir D.Collinsas – 29:16.

Antrąjį kėlinį spurtu pradėjo jau „Juventus“ krepšininkai. Laimėję atkarpą 14:2 jie priartėjo per žingsnį – 30:31. Tuomet žalgiriečius išbudino galingas S.Weemso dėjimas su pražanga. Iš jo estafetę perėmė komandos kapitonas P.Jankūnas, pelnęs 5 taškus iš eilės (39:32). Antrajam kėliniui artėjant į pabaigą M.Rakovičius surinko dar 4 taškus, o Tomas Delininkaitis sumetė baudas – 45:37.

Trečiojo ketvirčio pradžioje uteniškiai nerado priešnuodžių M.Kalniečio žaidimui. Mantas pelnė 7 taškus iš eilės, o įpusėjus kėliniui P.Butkevičius dėjimu ir Marko Popovičius tritaškiu padidino persvarą iki 16 taškų – 57:41. Per paskutines tris kėlinio minutes žalgiriečiai pelnė tik 6 taškus, kai po dvitaškį įmetė M.Popovičius, D.Collinsas ir M.Rakovičius, tačiau išlaikė solidų pranašumą – 63:49.

Pratylėjus trejetą pirmųjų minučių ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ sąskaitą po penktojo M.Kalniečio rezultatyvaus perdavimo atidarė P.Butkevičius. Kitoje atakoje T.Delininkaitis pataikė iš vidutinio nuotolio, o kiek vėliau D.Collinsas ir tas pats T.Delininkaitis įskraidino po tritaškį (73:53). „Žalgirio“ spurtą 17:1 užbaigė D.Collinso, Mindaugo Kuzminsko ir T.Delininkaičio baudos metimai – 80:54. Rungtynėms baigiantis „Juventus“ sėkmingai užbaigė kelias atakas, o tarp žalgiriečių pasižymėjo rezultatyviausiu žaidėju tapęs M.Rakovičius – 82:60.

„Žalgiris“: M.Rakovičius 15, D.Collinsas 14, M.Kalnietis 12 (5 rez. perd.), T.Delininkaitis 11, P.Butkevičius 9 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 7 (8 atk. kam.), S.Weemsas 5, M.Popovičius 5, M.Kuzminskas 4, V.Lipkevičius 0.

„Juventus“: K.Petrukonis 10 (7 atk. kam.), G.Maceina 9 (6 rez. perd.), T.Gaidamavičius 9, G.Matulis 8.

Komentarai