Zagrebo komanda į Kauną atvyksta pergalės 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kroatijos čempionas „KK Zagreb“ klubas kol kas yra Eurolygos B grupės dugne, tačiau tikisi įveikti Kauno „Žalgirį“ ir įšokti į vieną iš šešiolikos aštuntfinalio traukinio vagonų.

Gaudys laimės paukštę

Vladimiro Androičiaus auklėtiniai per visą šio sezono Eurolygos kampaniją nebuvo pakilę į ketvirtą B grupės vietą, kuri leistų pratęsti kovą prestižiškiausiame Senojo žemyno turnyre, tačiau tai nesutrukdė kroatams išsaugoti vilčių iki paskutinio mačo.

Vis dėlto Kaune „KK Zagreb“ krepšininkų laukia labai sudėtingas uždavinys. Svečiai privalės ne tik įveikti „Žalgirį“, kurį palaikys 15 tūkst. sirgalių armija, tačiau ir tikėtis, kad Eurolygos čempionas Atėnų „Panathinaikos“ nieko nelemiančioje dvikovoje neatiduos taško Bambergo „Brose Baskets“ ekipai.

Dvi pergales savo sąskaitoje turintys kroatai žvalgytis į įvykius Graikijos sostinėje nesirengia.

„Esame puikiai nusiteikę ir tikimės, kad ta nuotaika nesuges ir po trečiadienio dvikovos. Žinome rungtynių Kaune svarbą ir labai viliamės, kad Kalėdas pasitiksime būdami tarp šešiolikos Eurolygos klubų“, – vylėsi „KK Zagreb“ veiksmams aikštelėje diriguojantis serbas V.Androičius.

Įkvėpė derbis

Į laikinąją sostinę Zagrebo komanda atvyksta pakilios nuotaikos – Adrijos lygos rungtynėse Kroatijos čempionai namuose 82:77 įveikė kitą šios šalies krepšinio ilgametį flagmaną – Zagrebo „Cibonos“ klubą.

Pergalė principiniame miesto derbyje buvo svarbi dar ir dėl to, kad „KK Zagreb“ turnyro lentelėje pavyko aplenkti „Ciboną“. Dabar abi komandos turi po 7 pergales ir 5 pralaimėjimus, tačiau „KK Zagreb“ yra šeštas ir lenkia savo oponentus dėl tarpusavio rezultato.

„Ši pergalė mums labai svarbi psichologiškai ir turėtų įkvėpti prieš dvikovą Kaune. Dabar ruoštis mačui Kaune bus gerokai lengviau“, – pažymėjo „KK Zagreb“ strategas.

Koziris – puolėjas

Nesulaikomas per rungtynes su „Cibona“ buvo „KK Zagreb“ puolėjas Krunoslavas Simonas.

„Geležiniu žmogumi“ vadinamas krepšininkas trečiose iš eilės Adrijos lygos rungtynėse žaidė be keitimo, bet 197 cm ūgio kroatas pelnė 29 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

Jis daugiausia problemų kėlė žalgiriečiams ir per pirmąją tarpusavio dvikovą Zagrebe. Tuomet vos dvi minutes atokvėpio gavęs puolėjas surinko 22 taškus ir sužaidė geriausias rungtynes šio sezono Eurolygoje.

„KK Zagreb“ turi tituluotesnių ir labiau patyrusių krepšininkų – Damirą Mulaomerovičių, Mario Kasuną, Sašo Ožboltą ar Joshua Heytveltą, bet būtent K.Simonas pastaruoju metu yra pats pavojingiausias ir skaudžiausiai varžovus baudžiantis V.Androičiaus ginklas.

Darbštuoliai

Nuo 1970-ųjų gyvuojantis „KK Zagreb“, Kroatijai atgavus nepriklausomybę, atstovavo miesto pietiniam rajonui, kuris buvo vadinamas Naujuoju Zagrebu.

Skruzdėlėmis dėl darbštumo Kroatijoje vadinami „KK Zagreb“ krepšininkai ilgai buvo Kroatijos „Didžiojo trejeto“ – „Cibonos“, „KK Zadar“ ir „Split“ – šešėlyje. Iš jo išlįsti pavyko tik pastaraisiais metais, o įkopti į viršūnę – tik praėjusį sezoną, kai „KK Zagreb“ atliko dublį – pirmą kartą tapo šalies čempionu bei iškovojo Kroatijos taurę.

Komentarai