Kroatai įveikti – „Žalgiris“ keliauja į „Top 16“ etapą! (VIDEO, FOTO) 0

Kauno „Žalgiris“ užtikrintai žengė į „Top 16“ etapą. Daugiau nei 15 000 žiūrovų „Žalgirio“ arenoje išvydo žalgiriečių pergalę prieš Zagrebo „KK Zagreb“ komandą 87:76 (28:18, 18:11, 20:21, 21:26).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Susitikimo pradžioje kiek geriau sekėsi „KK Zagreb“ ekipai: Damiras Rančičius pelnė 4 taškus ir, nepaisant Roberto Javtoko dėjimo, svečiai pirmavo 7:2. Trečiąją minutę sklandžią „Žalgirio“ ataką tritaškiu iš kampo užbaigė Vytenis Lipkevičius (5:7), o po to Mantas Kalnietis ne tik įmetė iš vidutinio nuotolio, bet ir dukart pavaišino savo komandos draugus idealiais perdavimais. Sonny Weemsas ir R.Javtokas įdėjo sugavę kamuolį ore ir galutinai užvedė sausakimšą „Žalgirio“ areną (13:9). Nors Seanas May pataikė iš toli, įsibėgėjusių žalgiriečių nebuvo įmanoma sustabdyti. Jie pelnė 12 taškų be atsako, kai tritaškius įmetė Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius, o S.Weemsas ir DeJuanas Collinsas pasižymėjo iš arčiau – 25:12. Pirmajam kėliniui artėjant link pabaigos „KK Zagreb“ kiek atkuto, tačiau D.Collinso tritaškis išlaikė „Žalgirio“ dviženklę persvarą – 28:18.

Antrąjį ketvirtį kauniečiai pradėjo atkarpa 13:2. Marko Popovičius taikliai atakavo iš toli, M.Kalnietis – nuo baudų metimo linijos (33:18). Tada P.Jankūnas pelnė 5 taškus iš eilės, o S.Weemsas nudžiugino žiūrovus tolimu metimu – 41:20. Po kėlinio viduryje paimtos minutės pertraukėlės žalgiriečiai puolime stabtelėjo, bet svečiams priartėti pernelyg neleido. Po gražios atakos iš po krepšio su pražanga įmetė R.Javtokas, iš toli pataikė M.Popovičius ir tik paskutinę antrojo kėlinio minutę skirtumas kiek sumažėjo – 46:29.

Trečiojo kėlinio pradžioje po Damiro Mulaomerovičiaus devintojo taško kroatai priartėjo 35:48. Žalgiriečiai greitai susiėmė: prieš atakuojantį iš toli S.Weemsą buvo prasižengta, mindamas tritaškio liniją pataikė M.Kalnietis bei dar vieną tolimą šūvį įsmeigė M.Popovičius – 56:35. D.Rančičius atsakė dviem tritaškiais, bet baudas sumetė P.Jankūnas ir D.Collinsas, M.Popovičius atidavė juvelyrinį perdavimą P.Jankūnui, o vėliau pats Marko sėkmingu reidu į baudos aikštelę sugrąžino „Žalgiriui“ 20 taškų pranašumą – 64:44. Po trečiojo Mario Kasuno dėjimo iš eilės „KK Zagreb“ nukirpo 4 taškus, tačiau kauniečiai po 30 minučių žaidimo vis tiek buvo priekyje – 66:50.

Ketvirtąjį kėlinį taikliu tritaškiu pradėjo S.Weemsas (69:50). Po M.Kalniečio septintojo rezultatyvaus perdavimo pasižymėjo R.Javtokas, bet įsižaidęs M.Kasunas pelnė dar 6 taškus ir privertė Aleksandrą Trifunovičių prašyti minutės pertraukėlės (71:59). Po jos ketvirtąjį tritaškį įmetė M.Popovičius, kiek vėliau M.Kalnietis irgi tiksliai švystelėjo iš toli, Milovanas Rakovičius sumetė baudas (79:64), bet vienuoliktąjį tašką per ketvirtąjį kėlinį pelnęs Petaras Babičius ir dvitaškį su bauda pridėjęs S.May netikėtai iš „Žalgirio“ solidžios persvaros paliko tik 7 taškus – 79:72. Tuomet aktyviai sužaidęs pirmuosius taškus pelnė Tomas Delininkaitis, įveikęs varžovą įmetė R.Javtokas, o M.Popovičius tritaškiu (87:74) „Žalgirio“ arenai ir visiems žalgiriečių gerbėjams galutinai įteikė bilietą į „Top 16“ varžybas.

„Žalgiris“: S.Weemsas 20, M.Popovičius 17 (5/9 trit.), P.Jankūnas 12 (8 atk. kam.), R.Javtokas 10, M.Kalnietis 9 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), D.Collinsas 7, T.Klimavičius 5, V.Lipkevičius 3, T.Delininkaitis 2, M.Rakovičius 2, M.Kuzminskas 0, P.Butkevičius 0.

„KK Zagreb“: M.Kasunas 20 (8 atk. kam.), P.Babičius 17, S.May 15 (6 atk. kam.), D.Rančičius 12.

http://www.youtube.com/watch?v=Hxm7pcRI_d8

Komentarai