M.Popovičius: „Viskas – mūsų rankose“ 0

Prieš Eurolygos dešimtojo turo rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Zagrebo „KK Zagreb“ komandų „Žalgirio radijo“ laidos eteryje savo mintimis pasidalino gynėjas Marko Popovičius. Kauno „Žalgirio“ legionierius iš Kroatijos papasakojo apie krepšinio situaciją savo gimtojoje šalyje.

– Marko, kaip jaučiatės prieš labai svarbų šiandienos mačą?
– Jaučiuosi tikrai motyvuotas. Tai mūsų galimybė prasibrauti į Eurolygos „Top 16“ etapą. Keletą kartų mums nepasisekė grupės varžybose, bet Dievas suteikė mums antrą, trečią šansą ir štai mes čia. Su nekantrumu laukiame šių varžybų ir tikimės sėkmingos jų pabaigos.

– Ką galėtumėte pasakyti apie Zagrebo ekipą?
– Zagrebo komanda aiškiai stipri savo patirtimi. Jie visada rungtyniauja susikaupę, su didele energija. Jie stengiasi perimti žaidimo vadžias į savo rankas, nori kontroliuoti žaidimą, lėtina tempą. Jie turi įžaidėją, kuris negali rungtyniauti greitai, tačiau yra labai patyręs, taip pat aukšto lygio žaidėją Mario Kasuną, kuris nėra geriausios sveikatos, tačiau nepaisant to yra labai pavojingas krepšininkas. Bus tikrai sunku, tačiau viskas mūsų pačių rankose. Jei žaisime taip, kaip prieš savaitę žaidėme Bamberge, manau neturėtų iškilti jokių problemų.

– Kodėl Zagrebas turi tokią stiprią komandą?
– Jie kūrė šią ekipą lėtai ir pirmą kartą praėjusiais metais triumfavo Kroatijos čempionate ir, žinoma, to nusipelnė. Ką galiu pasakyti, „Cibona“ klubas turėjo rimtų finansinių problemų ir jie liko „KK Zagreb“ užnugaryje, kaip ir kitos ekipos. Taigi, dabar „KK Zagreb“ yra galbūt geriausia komanda Kroatijoje. Galbūt, nes „Cedevita“ taip pat – gera ekipa.

– Ką apskritai galėtumėte pasakyti apie Kroatijos krepšinį?
– Šiuo metu jis nėra geriausioje pozicijoje. Dėl ekonominės krizės nebėra tiek daug vaikų, kurie žaistų krepšinį, nes papraščiausiai tėvai negali už tai sumokėti. Kaip žinia, mes turime didelių talentų, tačiau jie turi sunkiai dirbti. Mes turime didelių projektų ir perspektyvų, tačiau niekada nesugebame padaryti ko nors išskirtinio su nacionalinėmis ekipomis bei šalies klubais.

Komentarai