A.Trifunovičius: „Šešioliktukas „Žalgiriui“ – ne riba“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus veidas po įtikinamos pergalės paskutiniame Eurolygos reguliaraus sezono mače prieš „KK Zagreb“ ekipą švytėjo iš pasitenkinimo.

Pergalę iškovoję Lietuvos čempionai Eurolygos B grupėje užėmė ketvirtąją vietą ir paskutinę akimirką įšoko į nuvažiuojantį „Top 16” traukinį.

Paskutinį kartą „KK Zagreb“ krepšininkus kauniečiai buvo įveikę 1996-1997 metų sezone. Nuo to laiko visus keturis susitikimus iki šio vakaro buvo laimėję kroatai.

Dabar kauniečiai laukia gruodžio 28-osios, kai Barselonoje bus traukiami „Top 16“ etapo burtai.

„Sveikiname visą klubą, pradedant treneriais ir žaidėjais bei baigiant administracija, su tuo, kad pasiekėme ne neįmanomą, tačiau labai sunkų uždavinį. Tokioje atmosferoje žaisti labai malonu. Tikiuosi, kad tokį pat palaikymą turėsime ir „Top 16” etape”, – džiaugėsi A.Trifunovičius.

„Buvo daug šnekų apie įtampą, tačiau beveik visą šį sezoną buvome priversti žaisti jausdami psichologinį spaudimą, tad kažkokios papildomos įtampos tikrai nejautėme. Trisdešimt minučių sužaidėme tikrai gerai”, – pažymėjo treneris.

Anot serbo, sėkmę lėmė ypač gera gynyba. „Ketvirtajame kėlinyje galėjome palaužti varžovus, tačiau keletą kartų suklydome atakuodami. Vis dėlto persvarą turėjome nemažą, galėjome jaustis ramūs. Išlaikėme šaltą protą ir nugalėjome“, – kalbėjo strategas.

„Džiaugiuosi dėl to, kas įvyko. Prieš sezono pradžią atrodė, kad „Žalgiris“ lengvai pasieks „Top 16” etapą. Viskas susiklostė sunkiau nei tikėjomės, tačiau džiaugiuosi, kad tą tikslą mes vis dėlto pasiekėme. Smagu, jog esame tarp šešiolikos geriausių Eurolygos komandų, tačiau manau, jog tai mums dar ne riba. Viliuosi, kad šiandien visiems Kauno komandą mylintiems sirgaliams įteikėme gražią dovaną“, – džiaugėsi A.Trifunovičius.

Komentarai