Eurolygos „Top 16“ burtai – gruodžio 28 dieną 0

Ketvirtadienį pasibaigė Eurolygos reguliarusis sezonas. Paaiškėjo šešiolika komandų, tęsiančių kovas „Top 16“ etape. Tarp jų ir Kauno „Žalgiris“.

Eurolygos „Top 16“ burtai bus traukiami gruodžio 28-ąją Barselonoje. Po reguliaraus sezono pabaigos šešiolika ekipų buvo suskirstytos į keturis pajėgumų krepšelius.

Jau yra aišku, kad „Žalgiris“ nesusitiks ne tik su buvusiomis varžovėmis iš B grupės (Maskvos CSKA, Atėnų „Panathinaikos“, Malagos „Unicaja“), bet ir Bilbao „Gescrap Bizkaia Basket“, Milano „Emporio Armani“ bei Stambulo „Galatasaray“ komandomis.

Pajėgumų krepšeliai:

1 krepšelis

Stambulo „Fenerbahce Ulker“

Maskvos CSKA

Madrido „Real“

„Barcelona“

2 krepšelis

Pirėjo „Olympiacos“

Atėnų „Panathinaikos“

Tel Avivo „Maccabi“

Sienos „Montepaschi“

3 krepšelis

Kantu „Bennet“

Malagos „Unicaja“

Stambulo „Anadolu Efes“

Kazanės „Unics“

4 krepšelis

Bilbao „Gescrap Bizkaia Basket“

Kauno „Žalgiris“

Milano „Emporio Armani“

Stambulo „Galatasaray“

Burtų ceremonijoje bus laikomasi dviejų gana ryškių apribojimų – pirmiausia bus bandoma išvengti komandų iš tos pačios grupės, o po to – komandų iš tos pačios šalies. Tinklalapiui „BasketNews.lt“ išanalizavus visus įmanomus variantus, paaiškėjo, kad Kauno „Žalgiris“ pateks į vieną iš penkių įmanomų grupių.

Kadangi pirmajame ir antrajame krepšelyje nėra pasikartojančių šalių komandų (pirmame krepšelyje – turkai, rusai, ispanai, antrame – graikai, Izraelis ir italai), bet kuri pirmojo krepšelio komanda gali susitikti su bet kuria antrojo krepšelio komanda (išskyrus tos pačios grupės ekipas).

Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, „Fenerbahce Ulker“ turi tiek pat galimybių susitikti tiek su „Panathinaikos“, tiek su „Maccabi“, tiek su „Montepaschi“ ir t.t.

Tačiau nuo trečio krepšelio jau pradeda veikti apribojimai pagal burtų kriterijus, leidžiantys sudaryti įmanomus scenarijus.

Iš viso yra įmanoma 16 skirtingų grupių scenarijų, o penkiuose iš jų figūruoja „Žalgiris“. Visi įmanomi kauniečių variantai:

1 variantas: „Žalgiris“, „Fenerbahce Ulker“, „Maccabi“, „Unics“
2 variantas: „Žalgiris“, „Real“, „Olympiacos“, „Unics“
3 variantas: „Žalgiris“, „Real“, „Montepaschi“, „Bennet“.
4 variantas: „Žalgiris“, „Barcelona“, „Olympiacos“, „Anadolu Efes“
5 variantas: „Žalgiris“, „Barcelona“, „Maccabi“, „Bennet“.

Trečio varianto atveju vienoje grupėje atsidurtų dvi italų komandos. Toks scenarijus įmanomas, nes būtų vengiama tos pačios grupės komandų pasikartojimo.

Komentarai