„Žalgiris“ nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir išlieka nepralaimėjęs LKL čempionate (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO-LKL) – nenugalimi. Žalgiriečiai išvykoje įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ 82:72 (17:22, 21:21, 19:13, 25:16) ir iškovojo devintąją pergalę. Vilniečiai BEKO-LKL čempionate patyrė antrąjį pralaimėjimą per 13 mačų.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Ilgai lauktos rungtynės prasidėjo gana nervingai – abi komandos geriau gynėsi nei puolė. „Žalgirio“ taškų sąskaitą tik septintosios atakos metu taikliomis baudomis atidarė Robertas Javtokas – 2:5. Dar kartą vidurio puolėjas pasižymėjo iš po krepšio (5:7). Tuomet ekipos įjungė savo toliašaudes artilerijas: į Tyreeso Rice‘o ir Mindaugo Katelyno tritaškius taikliais šūviais atsakė Paulius Jankūnas ir Marko Popovičius – 11:13. Netrukus Popas prasiveržė ir pelnė taškus iš arčiau (13:15), tačiau žalgiriečiams viršijus komandinių pražangų limitą teisėjai vis siuntė vilniečius prie baudų metimo linijos. Pirmojo kėlinio pabaigoje gražius taškus rinko Milovanas Rakovičius ir Tadas Klimavičiaus, bet svečiai atsilikinėjo 17:22.

Antrąjį kėlinį kauniečiai pradėjo užsivedę. P.Jankūnas pelnė 4 taškus, grubiai Brado Newley sustabdytas M.Popovičius sumetė už nesportinę pražangą skirtus baudos metimus, o tos pačios atakos metu pasižymėjęs P.Jankūnas leido „Žalgiriui“ pirmauti 25:22. Visgi vilniečiai netrukus vėl persvėrė rezultatą, kurį dukart lygino S.Weemsas – 29:29. Gražiu metimu santykį švelnino Tomas Delininkaitis (31:32), tačiau „Lietuvos ryto“ krepšininkai vėl tapo dažnais svečiais prie baudų metimo linijos. Technine pražanga nubaudus DeJuaną Collinsą, Vilniaus ekipa pirmavo 37:31. M.Rakovičius ir T.Delininkaitis aptirpdė atsilikimą 35:37, bet puikiai iš toli atakavę šeimininkai įmetė penktąjį bei šeštąjį tritaškius – 43:36. Antrąjį kėlinį dvitaškiu iš vidutinio nuotolio baigė S.Weemsas – 38:43.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje komandos vėl gynėsi kibiai. Varžovų gynybą įveikė tik P.Jankūnas ir S.Weemsas (42:43), bet šeimininkai atsakė 7 taškais ir buvo priekyje 50:42. Žalgiriečiai nepasimetė ir pamažu išlygino rezultatą. Iš pradžių 4 taškus pelnė S.Weemsas, gražią verpstę sėkmingu metimu užbaigė Mantas Kalnietis, o M.Rakovičius įspūdingai įdėjo į krepšį – 50:50. Tuomet T.Rice‘as pataikė sudėtingą tritaškį ir vėl kuriam laikui leido pirmauti „Lietuvos rytui“. Tačiau po M.Kalniečio dvitaškio, Dainiaus Šalengos tolimo metimo ir pastarojo žaidėjo perdavimo D.Collinsui, „Žalgiris“ vėl išsiveržė į priekį 57:56.

D.Collinsas buvo taiklus ir prasidėjus lemiamam ketvirčiui, o M.Popovičius dviem perdavimais išvedė laisviems tritaškiams P.Jankūną ir D.Šalengą – 65:56. Visgi po minutės pertraukėlės „Žalgirio“ spurtą 13:0 nutraukė Renaldo Seibučio reidas ir M.Katelyno tritaškis (61:65). Kauniečiai nesutriko, ir nors pora greitų atakų buvo nesėkmingos, poziciniame puolime svečiai priversdavo varžovus prasižengti. Po P.Jankūno ir S.Weemso baudos metimų ir T.Delininkaičio prasiveržimo, likus žaisti 3 minutes, žalgiriečiai įgijo 10 taškų persvarą – 71:61. Ji dar labiau padidėjo po T.Delininkaičio bei M.Kalniečio tritaškių (75:62, 78:65), kurie galutinai panaikino intrigą. „Žalgiriui“ taškus dar pelnė S.Weemsas ir M.Kalnietis, o tūkstančiai „Žalgirio“ gerbėjų „Siemens“ arenoje sveikino mylimą komandą su pergale – 82:72!

„Žalgiris“: P.Jankūnas 18 (9 atk. kam.), S.Weemsas 15, T.Delininkaitis 10, M.Kalnietis (4 rez. perd.), M.Popovičius 7, D.Šalenga 7, M.Rakovičius 6, R.Javtokas 4, D.Collinsas 4, T.Klimavičius 2, M.Kuzminskas 0, R.Nelsonas 0.

„Lietuvos rytas“: T.Rice‘as 17, R.Seibutis 17, A.Rašičius 15.

Komentarai