„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai nekantriai laukia akistatos (VIDEO) 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Rytoj Vilniuje pirmą kartą šį sezoną ietis sukryžiuos Kauno „Žalgiris“ ir sostinės „Lietuvos rytas“. Dvikova – principinė: mačo nugalėtojas įsitvirtins Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyro lentelės lyderio pozicijoje.

Proga nuskriausti antrąkart

Kauniečiai kol kas laimėjo visus aštuonis LKL mūšius, vilniečiai yra sužaidę net keturiomis dvikovomis daugiau ir savo sąskaitoje turi vieną nesėkmę.

Sensacingą pralaimėjimą „Lietuvos rytas“ patyrė gruodžio viduryje, kai Prienuose 88:90 nusileido „Rūdupio“ krepšininkams. Sostinės klubo laivą tą vakarą paskandino Dainius Šalenga, įmetęs 27 taškus ir fenomenaliai atakavęs iš toli – tikslą pasiekė visi penki puolėjo tritaškiai.

Nepraėjus nė mėnesiui, D.Šalenga turi galimybę antrąkart tapti „Lietuvos ryto“ duobkasiu. Po pertraukos „Žalgirio“ marškinėlius vėl apsivilkęs 2003-iųjų Europos čempionas jau spėjo pažinti naujus komandos draugus ir trenerį Aleksandrą Trifunovičių.

„Nesu burtininkas, kad vos tik atėjęs nulemčiau šeštadienio rungtynių su “Lietuvos rytu„ baigtį, tačiau neabejoju, kad ši dvikova bus labai įdomi. Kova tarp šių varžovų – visuomet principinė. Kad ir kokios sportinės formos vieni ar kiti būtų, kokio pajėgumo sudėtis turėtų, visuomet mačai būna labai sunkūs. Nelabai svarbu, kur rungtynės vyksta – Kaune ar Vilniuje, namų sienų privalumas tarpusavio akistatose nebūna lemiamas veiksnys“, – įsitikinęs iš Varėnos kilęs puolėjas.

Laukia ažiotažo

D.Šalenga per savo karjerą, žaisdamas su „Lietuvos rytu“, turi ir daugiau įspūdingų pasiekimų. Būtent šis 34-erių veteranas yra sužaidęs daugiausia mačų su Vilniaus klubu iš visų dabartinių žalgiriečių – 59.

45 mačus sužaidė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, 41 – komandos senbuvis Mantas Kalnietis. „Lietuvos ryto“ komandos rekordininkas – 35 mačuose prakaitą liejęs Artūras Jomantas.

„Abiejų komandų krepšininkai puikiai vienas kitą pažįsta, ypač lietuviai. Neabejoju, kad tai bus nuožmus mūšis. Sieksime pergalės visomis jėgomis, tačiau neabejoju, kad vilniečių ketinimai – tokie patys. Pasiilgau tokių dvikovų su „Lietuvos rytu“. Visuomet šie mačai sulaukia didžiulio sirgalių ir spaudos dėmesio, šalyje kyla ažiotažas. Patiems krepšininkams taip pat smagu kautis su stipriais priešininkais“, – dienraščiui kalbėjo D.Šalenga.

Namų sienos – ne koziris

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ keliai reguliarų LKL sezoną susidurs jau 28 kartą per pastarąjį dešimtmetį. Iš 27 kol kas įvykusių mačų 16 pergalių šventė kauniečiai. Savo arenoje „Lietuvos rytas“ kauniečius priėmė 14 kartų ir sugebėjo laimėti tik 9 kartus. „Žalgirio“ rezultatai rungtyniaujant savoje tvirtovėje gerokai solidesni – 11 pergalių per 13 susitikimų.

Pastaruoju metu penkias iš eilės dvikovas laimėję bei į pergalių kelią sugrįžę kauniečiai nenuvertina vilniečių.

„Šį sezoną ne kartą brėžėme ribą ir kalbėjome apie tai, kad sezonas mums prasideda iš naujo. Vis dėlto galbūt geriau daugiau nekalbėti, o stengtis visą energiją išlieti aikštėje. Jaučiame, kad mūsų žaidimas gerėja ir norėtųsi galvoti ir dirbti ta linkme dar labiau. Su „Lietuvos rytu“ šį sezoną susitiksime pirmą kartą. Tiek sirgaliai, tiek mes žaidėjai vėl laukia šių dvikovų. Tokių mūšių su principiniu varžovu asmeniškai aš jau pasiilgau“, – teigė M.Kalnietis.

„Žinome, kad artėja labai svarbus mačas tiek mums, tiek gerbėjams. Susitiks dvi Lietuvos stipriausios komandos. Greitai pamatysime, kaip ten bus“, – svarstė vienas „Lietuvos ryto“ lyderių Renaldas Seibutis.

Komentarai