P.Jankūnas: „Prieš „Lietuvos rytą“ visada nusiteikiame dvigubai“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas eilinį kartą tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos duobkasiu. Pirmojoje LKL grandų dvikovoje kaunietis pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir svariausiai prisidėjo prie to, kad „Žalgiris“ išliko vienintelė nepralaimėjusi lygos komanda.

Po mačo P.Jankūnas kalbėjo, kad pergalę lėmė susikaupimas viso mačo metu.

– Pauliaus, du su puse kėlinio kovojote lygiai, tačiau nuo trečio kėlinio pabaigos ėmėte bėgti. Ką pradėjote daryti kitaip, kad įvyko lūžis? – „BasketNews.lt“ paklausė P.Jankūno.
– Nieko, tiesiog kiekvieną kėlinį gerinome savo žaidimą, mačo pabaigoje pavyko sužaisti gerą atkarpą, įgijome solidų pranašumą ir jo užteko pergalei.

– Pačiam iki dvigubo dublio trūko tik vieno atkovoto kamuolio. Sekėsi ar varžovai taip leido žaisti?
– Žaidžiau kaip visą laiką. Žaidžiant su „Lietuvos rytu“ visi „Žalgirio“ žaidėjai būna nusiteikę dvigubai labiau, atiduoda dvigubai daugiau jėgų. Svarbu, kad laimėjome.

– Šiemet pirmą kartą su „Lietuvos rytu“ žaidėte taip vėlai. Anksčiau rungtyniaudavote lapkritį ar gruodį. Ar buvote išsiilgę šių kovų?
– Be abejo, pasiilgome. Tai ne tik gražios ir svarbios rungtynės, bet jų laukia visa Lietuvos krepšinio visuomenė, nes tai puošia LKL. Aišku, keista, kad pirmą kartą susitinkame po naujų metų.

– O kaip žaidėjai sutiko žinią, kad „Lietuvos rytas“ nežais LKF taurės varžybose?
– Nereagavome niekaip. Dar iki to liko mėnuo, gali daug kas pasikeisti.

– Sakėte, kad spurtą lėmė gerai sužaista atkarpa. Tačiau ką per tą atkarpą darėte gerai?
– Likus žaisti 10 minučių dar labiau susikaupėme, gynyboje pavyko užpulti, pataikėme kelis tritaškius ir atstumas tapo 7-8 taškai. Jie pradėjo skubėti, o mes gerai gynėmės ir lengvai sumetėme baudas.

Komentarai