R.Javtokas: „Labiau norėjome laimėti“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Pirmą kartą į „Siemens“ areną kaip svečias atvykęs Robertas Javtokas teigė nesijautęs išskirtinai. 19 minučių žaidęs vidurio puolėjas į „Lietuvos ryto“ krepšį įmetė 4 taškus ir džiaugėsi komandos laimėjimu.

Krepšininkas iki 2006 metų buvo „Lietuvos ryto“ narys, o po to palikęs komandą nė karto nežaidė prieš ją.

Prieš mačą laukta R.Javtoko ir Jono Valančiūno dvikova nebuvo intriguojanti. 19 minučių žaidęs J.Valančiūnas vos 3 kartus metė į krepšį ir pelnė tik 2 taškus. Tiesa, jis atkovojo 8 kamuolius.

Po mačo kauniečių krepšininkas teigė, kad jo jaunasis varžovas nebuvo pakankamai išnaudojamas.

– Robertai, koks jausmas žaisti prieš buvusią komandą? – „BasketNews.lt“ paklausė R.Javtoko.
– Buvo geros ir sunkios rungtynės, žiūrovams turėjo patikti. O jausmas, kai laimi, visada geras.

– Kas lėmė persilaužimą ketvirtajame kėlinyje?
– Per pirmą rungtynių pusę padarėme kvailų klaidų, kai prasižengdavome prieš varžovus aikštės viduryje, leidome mesti laisvus metimus. Antroje pusėje išsprendėme šią problemą. Tai buvo apylygės rungtynės, bet mažos detalės lėmė, kad mes šiandien laimėjome.

– Kokios tos mažos detalės?
– Gal geresnis derinių išpildymas. Kaip treneris buvo nurodęs, daugmaž taip viską ir vykdėme. Gal labiau norėjome laimėti. Nežinau, kokios buvo jų užduotys, bet mes savo įvykdėme.

– Uždarėte Joną Valančiūną. Kaip tai pavyko?
– Manau, kad jis daugiau save užsidarė, nei mes jį uždarėme. Buvo „išvykęs“, nelabai agresyvus, gal jam kamuolių nedavė, gal ne ant jo žaidimas buvo paruoštas. Bet jis nedarė kažko daug. Jie jo neišnaudojo, nedavė gerų progų. Mes stengėmės jį uždaryti, pati komanda jo neišnaudojo ir viskas susidėjo.

– Ar pačiam buvo keista žaisti prieš „Lietuvos rytą“?
– Ne, gal nebuvo. Buvo malonu grįžti į „Siemens“ areną. Dabar aš visas jėgas atiduodu „Žalgiriui“ ir malonu, kai laimi „Žalgiris“. Malonu, ir kad atvyko tiek daug fanų.

Komentarai