Pergalių serija tęsiasi: „Žalgiris“ įveikė ir „Khimki“ (FOTO, VIDEO) 0

Nepakartojamo grožio ir įtampos rungtynėse Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išplėšė pergalę prieš VTB Vieningosios lygos lyderius. Daugiau nei 12 000 „Žalgirio“ arenoje susirinkusių sirgalių išvydo žalgiriečių pergalę dvikovoje su Maskvos srities „Khimki“ 95:94 (24:23, 22:25, 25:28, 24:18).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo trimis klaidomis, bet Robertas Javtokas dėjimu lygino rezultatą (2:2), o Paulius Jankūnas bei antrąjį kamuolį perėmęs Dainius Šalenga leido šeimininkams pirmauti 6:2. Po ankstyvos Rimo Kurtinaičio paimtos minutės pertraukėlės „Khimki“ įjungė nesustabdomą toliašaudę artileriją. Thomasas Kelati pataikė net tris tritaškius, paskutinįjį su netgi su pražanga, Zoranas Planiničius bei Sergejus Monia pridėjo po vieną tolimą metimą ir, atrodė, kad rusai atsiplėš. Tačiau puikiai komandos draugų išnaudojamas R.Javtokas pelnė aštuntąjį tašką, Sonny Weemsas įmetė tritaškį bei įspūdingai įdėjo į krepšį – 17:17. Marko Popovičiui surinkus septynis taškus iš eilės „Žalgiris“ po 10 minučių žaidimo pirmavo 24:23.

Prasidėjus antrajam kėliniui Popas ir toliau vienas rinko taškus – po dar penkių kauniečiai išlaikė minimalią persvarą 29:28. „Khimki“ pelnė 6 taškus be atsako, bet galingai prasiveržimą su pražanga užbaigė S.Weemsas (32:34). Tada komandos viena po kitos apsikeitė trimis rezultatyviomis atakomis. „Žalgirio“ gretose po kartą pasižymėjo S.Weemsas, Mantas Kalnietis ir dėjimu varžovų krepšį sudrebinęs P.Jankūnas – 38:40. Tuomet S.Monia dar kartą pataikė iš toli, bet ta pati „Žalgirio“ trijulė atsakė 8 taškais ir vėl išvedė šeimininkus į priekį 46:45. Visgi, sulaikyti T.Kelati ir toliau nesisekė: jis įmetė savo penktąjį, o komandos devintąjį tritaškį, pelnė 22-ąjį tašką ir prieš didžiąją pertrauką „Khimki“ buvo priekyje 48:46.

Nors M.Kalnietis tritaškiu atidarė trečiąjį kėlinį, T.Kelati taipogi tęsė puikų savo pasirodymą dar kartą pataikydamas iš toli – 53:49. M.Kalnietis ir Milovanas Rakovičius dvitaškiais su pražangomis ant kojų kėlė daugiau nei dvylika tūkstančių „Žalgirio“ arenos lankytojų (54:57), tačiau „Khimki“ dukart nuskubėjo į greitą puolimą ir kiek atsiplėšė 61:54. Po minutės pertraukėlės iniciatyvos ėmėsi D.Šalenga. Po jo trijų reidų link krepšio, M.Popovičiaus ir M.Rakovičiaus taškų – 64:65. Į Matthew Nielseno dvitaškį su bauda P.Jankūnas atsakė tritaškiu – 67:68. Tuomet po netaiklaus „Khimki“ metimo teisėjai sugalvojo skirti pražangą M.Rakovičiui, M.Popovičių dar nubaudė technine pražanga ir tuo pasinaudodami svečiai po trečiojo kėlinio pirmavo 76:71.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po S.Monios ir T.Kelati taškų „Khimki“ atitrūko 83:74. Audringai žiūrovų palaikomi žalgiriečiai nepalūžo: M.Kalnietis sumetė tris baudų metimus, o D.Šalenga įsmeigė tritaškį – 80:85. Likus žaisti 5 minutes Z.Planiničius atstatė 7 taškų savo komandos pranašumą (87:80). Aktyviai žaidę kauniečiai vis dažniau stojo mesti baudų: M.Popovičius sumetė abi, P.Jankūnas ir DeJuanas Collinsas – po vieną. Galiausiai M.Popovičius tritaškiu išlygino rezultatą ir iki maksimumo įaudrino „Žalgirio“ areną – 87:87. Šeimininkai apsigynė, bet R.Javtokas gavo bloką, o po pramesto svečių metimo grumtynėse kamuolys liko jų rankose ir Z.Planiničius įsūdė tritaškį – 90:87. S.Weemsas dukart privertė varžovus prasižengti ir sumetė visas 4 baudas (91:92). Apsigynus ir likus žaisti minutę teisėjai baudas liepė mesti R.Javtokui, nors buvo prasižengta prieš M.Popovičių. Baudos skriejo pro šalį, bet „Žalgiris“ dar kartą apsigynė ir šį kartą D.Collinsas sumetė abi baudas – 93:92. Po „Khimki“ minutės pertraukėlės Z.Planiničius irgi atsakė taikliomis baudomis (94:93) ir „Žalgirio“ atakai liko 23 sekundės. Joms beištirpstant S.Weemsas vienas įveikė varžovų gynybą ir įspūdingu dėjimu išvedė žaliuosius į priekį 95:94. Paskutinis Z.Planiničiaus tritaškis tikslo nepasiekė ir „Žalgiris“ iškovojo neįtikėtiną pergalę 95:94!

„Žalgiris“: S.Weemsas 25, M.Popovičius 19, M.Kalnietis 14 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 10, D.Šalenga 9 (4 per. kam.), R.Javtokas 9, M.Rakovičius 4, D.Collinsas 3, T.Klimavičius 2.

„Khimki“: T.Kelati 31 (6/8 trit.), Z.Planiničius 14 ( 7 rez. perd.), S.Monia 13, M.Nielsenas 13.

http://www.youtube.com/watch?v=z4Wg8b-gWes

Komentarai