A.Trifunovičius: „Svarbiausia, jog tikėjome iki pabaigos“ 0

Po įspūdingos ir dramatiškos pergalės VTB Vieningoje lygoje prieš čempionų titulą ginantį Maskvos srities „Khimki“ klubą Kauno „Žalgirio“ strategas Aleksandras Trifunovičius neslėpė pasitenkinimo ir gyrė savo komandą už tikėjimą.

„Sveikinu auklėtinius, kurie tikėjo pergale visas 40 minučių ir nenuleido rankų. Dėkui sirgaliams, kurie mums labai padėjo bei varžovams, kurie labai gerai priešinosi. „Khimki“ – stiprus klubas, kuris suburtas Eurolygai. Manau, kad rungtynės buvo labai įdomios ir gražios. Pripažinsiu, kad „Khimki“ mums primetė savo žaidimą. Leidome jiems žaisti laisvai, šiek tiek per daug laisvės davėme Thomasui Kelati. Ne viskas mums šiandien pavyko, padarėme nemažai klaidų, žaidėjams turiu pastabų, tačiau svarbiausia, jog laimėjome“, – tvirtino serbas.

Paklaustas, ar paskutinė ataka buvo tokia, kokią ir suplanavo, A.Trifunovičius šyptelėjo: „Argi įmanoma suplanuoti dėjimą paskutinėmis sekundėmis?“.

Vis dėlto po akimirkos serbas atlyžo. „Tai buvo Sonny sprendimas. Varžovai nusprendė neprasižengti, o mes nusprendėme, kad jeigu jie taip elgsis, mes pradėsime ataką likus žaisti septynias sekundes ir provokuosime pražangai. Dainius Šalenga kiek negerai atsistojo išmetant kamuolį iš užribio, bet kamuolį perdavėme Sonny ir jis priėmė puikų sprendimą. Seniai nemačiau, kad kas nors būtų taip nulėmęs rungtynių baigtį“, – paskutinę ataką prisiminę specialistas.

„Khimki“ ekipai vadovaujantis Rimas Kurtinaitis negailėjo šeimininkams pagyrimų. „Reikėtų pasveikinti „Žalgirio“ komandą, trenerį ir savininką su puikia pergale. Tokia baigtis patiko visiems, išskyrus mane. Esu patenkintas žaidimo kokybe. Mes šiuo metu nesame stipriausios sudėties, bet džiaugiuosi, jog vyrai kovėsi ir buvome labai arti pergalės. „Žalgiriui“ ši pergalė priduos daugiau pasitikėjimo prieš Eurolygos „Top 16” etapą. Linkiu kauniečiams sėkmės“ , – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Komentarai