Istorinės „Žalgirio“ ir „Maccabi“ sąskaitos tebekursto aistras 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgiris“ pasirengęs Eurolygos „Top 16“ startui. Septintą kartą per klubo istoriją šį varžybų etapą pasiekę kauniečiai rytoj namuose kausis su Tel Avivo „Maccabi“ komanda.

Repetavo sekmadienį

Ambicijų prasibrauti į aštuonių stipriausių žemyno klubų gretas neslepiančiam „Žalgiriui“ teks nelengvas išbandymas – praėjusią naktį į Kauną atvyko Eurolygos vicečempionai, kuriuos treniruoja gerai pažįstamas Davidas Blattas.

Aštuonias pergales iš eilės iškovojusio Lietuvos čempiono strategas Aleksandras Trifunovičius neabejoja – mačas su „Maccabi“ bus principinis ir labai svarbus, siekiant vietos kitame etape.

„Per VTB Vieningosios lygos dvikovą su „Astana“ mes turėjome laiko ne tik leisti pasireikšti visiems registruotiems žaidėjams, tačiau ir pašlifuoti kai kuriuos derinius, kuriuos pasistengsime įgyvendinti per mačą su Tel Avivo ekipa. Dvikova su „Astana“ mums buvo gera repeticija“, – teigė serbas.

D.Sharpas – vėl Kaune

Dvikovų tarp „Žalgirio“ ir „Maccabi“ istorija mena labai įspūdingų susirėmimų. Iki šiol kauniečių ir Tel Avivo klubų keliai prestižiškiausiame žemyno turnyre buvo susikirtę 12 kartų. „Žalgiris“ laimėjo 4 mačus, 3 iš jų – namuose.

Bene visi „Žalgirio“ sirgaliai prisimena 2004-ųjų balandžio 8-ąją, kai Tel Avive vykusiose rungtynėse žalgiriečiai, tarp jų – ir Arvydas Sabonis, pirmavo 94:91 ir beveik laikė kelialapį į finalo ketvertą savo rankose, tačiau Derrickas Sharpas paskutinę sekundę pataikė tritaškį ir išplėšė pratęsimą, kurį sėkmingiau sužaidė aikštės šeimininkai.

Neseniai šis amerikiečio šūvis buvo pripažintas visų laikų geriausiu Eurolygos pergalingu metimu. D.Sharpą rytoj krepšiniomėgėjai galės pamatyti ir naujojoje „Žalgirio“ arenoje – buvęs krepšininkas šiuo metu yra vienas D.Blatto asistentų.

Sustiprino Šako pusbrolis

Į Lietuvą „Maccabi Electra“ atvyko po pergalės Izraelio čempionate 108:75 prieš Aškelono „Ironi“. Žodžio kišenėje neieškantis D.Blattas skundėsi, kad jo komandai toks intensyvus tvarkaraštis prieš Eurolygos lemiamas kovas – ne geriausias variantas.

Praėjusį savaitgalį Eurolygos vicečempionai irgi nesėdėjo rankas sudėję – Adrijos lygoje 91:85 įveikė Zagrebo „Ciboną“.

„Atlaikyti tokį varginamą varžybų maratoną tikrai nelengva. Gerai, kad rungtynės su „Cibona“ buvo įtemptos, o tai naudinga prieš ketvirtadienio mačą su „Žalgiriu“, – pripažino D.Blattas. Pasak trenerio, į Kauną neatvyko tik Guy’us Pninis, kuris tebesigydo blauzdos traumą.

Prieš pat Naujuosius metus „Maccabi Electrą“ sustiprino 33-ejų įžaidėjas Demondas Malletas. Su Šarlerua „Belgacom Spirou“ klubu į „Top 16“ nepatekęs legendinio Shaquille’o O’Nealo pusbrolis Izraelyje žais vieną sezoną, po to galės sutartį pratęsti.

Katalonai – be „La Bombos“

Kitose H grupės rungtynėse ispanų „Regal Barcelona“ susitiks su Eurolygos debiutantu Kantu „Bennet“.

Vos kartą šį Eurolygos sezoną suklupusiems katalonams greičiausiai teks verstis be kojos skausmus kenčiančio lyderio Juano Carloso Navarro.

„Regal Barcelona“ sudėtyje esminių pokyčių neįvyko, o sunkiojo krašto puolėjo Marko Ščekičiaus netekęs „Bennet“ greitai surado jam pamainą – italai pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su 28 metų 201 cm ūgio puolėju Gregu Brunneriu. Galingo stoto baltaodis amerikietis šį sezoną pradėjo Italijoje, kur vilkėjo Montegranaros „Fabi Shoes“ komandos marškinėlius.

Tel Avivo „Maccabi“

Theodoras Papaloukas Graikija gynėjas 200 cm
Richardas Hendrixas JAV puolėjas 203 cm
Devinas Smithas JAV gynėjas 196 cm
Davidas Blu Izraelis puolėjas 201 cm
Lioras Eliyahu Izraelis puolėjas 207 cm
Demondas Malletas JAV gynėjas 186 cm
Guy’us Pninis Izraelis puolėjas 201 cm
Talas Bursteinas Izraelis gynėjas 198 cm
Yogevas Ohayonas Izraelis gynėjas 189 cm
Jonathanas Scheyeris Izraelis gynėjas 196 cm
Shawnas Jamesas JAV vidurio puolėjas 208 cm
Sofoklis Schortsanitis Graikija vidurio puolėjas 206 cm
Keithas Langfordas JAV gynėjas 193 cm
Vyriausiasis treneris Davidas Blattas (Izraelis–JAV)

Komentarai