Varžovas: Tel Avivo „Maccabi“ 0

Praėjusių metų Eurolygos vicečempionai Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai ir šį sezoną demonstruoja jėgą, kurią sustabdyti yra sunku bet kuriai Europos komandai. Vasarą praradus tris ekipos varikliukus, atrodė, kad geltoniesiems prireiks laiko iš naujo sustyguoti savo gretas, bet trenerio Davido Blatto auklėtiniai iškart ėmė rodyti stabilų ir patikimą žaidimą.

Praėjusio sezono ekipos lyderiai Doronas Perkinsas, Jeremy Pargo ir Chuckas Eidsonas pasuko skirtingais keliais, priversdami „Maccabi“ vadovus padirbėti krepšinio rinkoje, tačiau, panašu, kad selekcinis darbas jau duoda vaisių. Komandos naujokai amerikiečiai Devinas Smithas ir Shawnas Jamesas greitai įsitvirtino tarp rezultatyviausių žaidėjų Izraelio ir Adrijos lygose, o Eurolygoje „Maccabi“ labiau padeda patyrę atvykėliai Theodoros Papaloukas ir Keithas Langfordas. Iki NBA lokauto pabaigos Izraelio čempionai džiaugėsi ekipoje turėdami puikiai rungtyniavusį įžaidėją Jordaną Farmarą, o šiam išvykus greitai buvo rasta pamaina – prieš Kalėdas komandą papildė puikias snaiperio savybes demonstruojantis Demondas Malletas.

Eurolygos reguliariajame sezone C grupėje rungtyniavę „Maccabi“ krepšininkai jau po šeštojo turo ir penktosios pergalės galėjo būti ramūs dėl vietos „Top 16“ etape. Po to pralaimėję du kartus iš eilės jie išsklaidė panikos bangeles sutriuškindami Stambulo „Anadolu Efes“ bei belgų „Spirou“ ekipas. Su rezultatu 7-3 „Maccabi“ dešimtą sezoną iš eilės be vargo pateko į „Top 16“ etapą.

Rezultatyviausiai grupės varžybose rungtyniavo 206 cm ūgio galiūnas iš Graikijos Sofoklis Schortsanitis. Jis vidutiniškai renka po 11,7 taško per rungtynes. Lioras Eliyahu pelno po 11,2 taško. Snaiperis Davidas Blu prideda po 9,8 taško per susitikimą.

Tiesa, apie „Maccabi“ vien iš statistikos spręsti neverta. Tarp rezultatyviausių žaidėjų nepatenka jau minėti T.Papaloukas ir K.Langfordas, amerikietis Richardas Hendrixas ir kiti plačiai Europoje žinomi žaidėjai.

Puikiai Tel Avivo komandai sekasi ir kituose dvejuose frontuose. „Maccabi“ dominavimas Izraelio čempionate jau nieko nebestebina. Čia geltonieji yra laimėję 12 kartų ir patyrę 1 pralaimėjimą. Visgi, ta viena nesėkmė buvo pakankamai skaudi. Lapkričio 20 d. „Maccabi“ savo aikštėje nusileido principiniam varžovui Jeruzalės „Hapoel“ klubui 64:78 ir leido raudoniesiems išsivežti pergalę iš „Nokia“ arenos po 21 metų pertraukos.

Stokodama pasipriešinimo nacionaliniame čempionate „Maccabi“ vadovybė nusprendė sugrįžti į Adrijos lygos pirmenybes. Su varžovais iš Balkanų žydai rungėsi ir 2002-2003 m. sezone, tuomet pasiekę finalą, kuriame nusileido 27 taškus pelniusio Marko Popovičiaus „Zadar“ ekipai. Šiemet „Maccabi“ Adrijos lygoje beveik neklumpa – 15 pergalių ir 1 pralaimėjimas. Tiesa, praėjusio turo varžybose teko pavargti Zagrebe su „Cibona“, kuri buvo įveikta tik po pratęsimo 91:85.

Komentarai