D.Šalenga: „Su tokiomis ekipomis svarbu gerai žaisti visas 40 minučių“ 0

BasketNews.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko pergalingai pradėti Eurolygos „Top 16“ etapo kovų. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai namie 76:84 nusileido tituluotai Tel Avivo „Maccabi“ ekipai.

„Žalgirio“ narys Dainius Šalenga po mačo sakė, kad ekipai nepavyko sėkmingai pradėti susitikimo, o iniciatyvą perėmusi „Maccabi“ diktavo rungtynių eigą. Visgi D.Šalenga dėl šio pralaimėjimo per daug nesikrimto ir jau galvojo apie būsimas dvikovas.

– Kas nutiko komandai susitikimo pradžioje?, – žurnalistai paklausė D.Šalengos.
– Nepataikėme savo metimų, o varžovai ėmė žaisti lengvai. Tuo metu prastai gynėmės, be to, chaotiškai puolėme ir paleidome rungtynes. Jų eiga parodė, kad mačas galėjo pakrypti bet kurios ekipos naudai. Galėjome persverti rezultatą, bet to nepadarėme. Su tokiomis komandomis yra labai svarbu žaisti visas 40 minučių ir ypatingai gerai rungtyniauti nuo mačo pradžios. Mes to nepadarėme ir jie diktavo tempą.

– Vienas komandos lyderių Sonny Weemsas įmetė tik 2 taškus. Jam buvo juoda diena, ar varžovai gerai gynėsi?
– Visiems būna tų juodų dienų. Mes turime 12 krepšininkų ir tai šiek tiek kompensavo prastą jo žaidimą. Sonny puikiai rungtyniavo visą sezoną ir neabejoju, kad vėl taip pat gerai žais kitą mačą. Svarbiausia, kad jis padėjo komandai gintis ir nemetė kokių 25 metimų.

– Ar smagu vėl sugrįžti į tokio lygio rungtynes?
– Aišku, kad smagu žaisti su tokiomis komandomis, bet gaila, kad pralošėme.

– Bet varžovas buvo stiprus?
– Mes žaidžiame „Top 16“ etape ir visos tos komandos į jį pateko, nes demonstravo geriausią krepšinį pirmajame etape. „Maccabi“ jau daug metų žaidžia gerai ir pretenduoja į Eurolygos finalinį ketvertą. Tai komanda demonstruojanti gerą krepšinį.

– Norit pakovoti dėl vietos kitame etape, kitą savaitę reikės įveikti Kantu ekipą?
– Visas rungtynes būtina laimėti. Dabar bus kitas mačas ir jam ruošimės, nes kito kelio, jei norime žaisti „Top 8“, nėra.

Komentarai