Žalgiriečių kelyje – „Bennet“ barjeras (VIDEO) 0

Romas Poderys, „Kauno diena“

Kai Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą per savo istoriją susitiko su Kantu miesto krepšininkais iš Italijos, dauguma dabartinių žalgiriečių dar nebuvo gimę. Šiandien šių komandų keliai vėl susikirs.

Pagarba – abipusė

1980–1981 m. Kauno ir Kantu klubų kovos yra neatskiriama Europos krepšinio istorijos dalis. Į tai dėmesį atkreipė ir žalgiriečių vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius, dalydamasis mintimis apie Italijoje vyksiančią „Žalgirio“ ir „Bennet“ dvikovą.

„Šlovinga praeitis, gilios tradicijos – vienas Kantu ekipos privalumų. Be to, „Bennet“ – vieningas kolektyvas, dauguma krepšininkų, įskaitant ir kai kuriuos legionierius, kartu rungtyniauja 2–3 metus. Jie ypač pasitiki savo jėgomis per namų dvikovas“, – teigė A.Trifunovičius.

Pirmajame Eurolygos „Top 16“ ture Kantu komanda Ispanijoje tik 60:65 nusileido „FC Barcelona“ ekipai.

„Tai liudija, kad „Bennet“ yra kietas riešutas bet kuriam varžovui ir bet kurioje aikštėje“, – sakė A.Trifunovičius.

„Sužaidėme vos vienas „Top 16“ rungtynes, o jau teks kautis lemiamame šio sezono mače. Turiu galvoje tai, kad susitikimas su „Žalgiriu“ labai svarbus galvojant apie galutines pozicijas mūsų grupėje, kai baigsis šis etapas, – svarstė Kantu klubo strategas Andrea Trinchieri. – „Žalgiris“ atstovauja šaliai, kur krepšinis – religija, bet tai ne vienintelė priežastis, dėl ko mes gerbiame šį varžovą. Tai – stipri komanda, pirmiausia – fiziškai. Keli žaidėjai yra nacionalinės rinktinės nariai, be to, kauniečių gretose yra Sonny Weemsas ir snaiperis Marko Popovičius.“

S.Weemsas tikisi sėkmės

S.Weemsas, blankiai sužaidęs paskutines dvejas rungtynes (Eurolygoje – su Tel Avivo „Maccabi“ ir VTB Vieningoje lygoje – su „Nizhny Novgorod“), tvirtino, kad „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti „Bennet“, jeigu žais taip, kaip iš tikrųjų sugeba.

„Mačas su „Maccabi“ man buvo vienas prasčiausių per visą karjerą. Visiems kartais pasitaiko tokių rungtynių, – pripažino S.Weemsas. – Atmosfera kolektyve yra gera. Visi suprantame, kad jeigu Italijoje visi kovosime išvien, parsivešime pergalę.“

„Natūralu, kad gerai žaisdamas Sonny sulaukė ir išskirtinio varžovų dėmesio. Jie sugalvoja būdų, kaip sustabdyti mūsų puolėją, bet jei vieni kitus palaikysime, ir Sonny bus lengviau“, – pridūrė A.Trifunovičius.

„Mes privalėsime užkirsti kelią jų atakoms dviese prieš du su aukštaūgiais“, – vieną laukiančių užduočių įvardijo „Bennet“ legionierius gruzinas Manučaras Markoišvilis.

Kantu ir Kauno krepšininkų rungtynės, pakoregavus televizijos transliacijų tvarkaraštį, prasidės ne 21.15 val. Lietuvos laiku, kaip planuota anksčiau, bet 21.45 val.

Puolėjas turės šansų

A.Trifunovičius pakomentavo puolėjo Mindaugo Kuzminsko perspektyvos galimybes pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje.

Viename interneto portalų žaidėjas apgailestavo, kad jam skiriama per mažai žaidimo laiko.

„Komandoje turime daug žaidėjų. Minda turės savo šansų, nes sezonas – ilgas, bus dar daug rungtynių. Talentas yra vienas dalykas, sunkus darbas ir atsidavimas – kitas. Nesakau, kad manęs netenkina jo darbas per treniruotes. Nė vienas žaidėjas mūsų ekipoje neturi garantuotų minučių, net jeigu jis deramai dirba per treniruotes. Žaidžia tas, kuris yra geriausias tuo momentu, tas, kuriuo labiausiai pasitiki treneriai“, – paaiškino „Žalgirio“ strategas.

Kantu „Bennet“

Vladimiras Micovas Serbija puolėjas 203 cm
Manučaras Markoišvilis Gruzija puolėjas 195 cm
Maartenas Leunenas JAV puolėjas 206 cm
Denisas Marconato Italija vidurio puolėjas 211 cm
Nicolas Mazzarino Italija gynėjas 181 cm
Nicolas Gianella Italija gynėjas 187 cm
Giorgis Šermadinis Gruzija vidurio puolėjas 216 cm
Andrea Cinciarini Italija gynėjas 193 cm
Gregas Brunneris JAV puolėjas 201 cm
Gianluca Basile Italija gynėjas 192 cm
Vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri (Italija)

Komentarai