A.Trifunovičius: „Dalį problemų išsprendėme, tačiau ne visas“ 0

Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ ekipos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius tiki, kad jo auklėtiniai Eurolygos „Top 16“ etape dar pademonstruos aukšto lygio krepšinį ir iškovos pergalių.

Ketvirtadienį vakare iš Italijos į Lietuvą grįžusių žalgiriečių veiduose nebuvo matyti šypsenų. Žalgiriečiai „Top 16“ etape antrą kartą paeiliui krito paskutinėmis mačo minutėmis ir vis dar lieka be pergalių.

„Labai apmaudu tai, kad per abejas pralaimėtas „Top 16“ rungtynes mus nuo pergalės skyrė vienas metimas. Kita vertus, neįrodėme, kad esame jų verti. Žinome, kokius dalykus savo žaidime turime pakeisti, tačiau tai nėra taip paprasta“, – pažymėjo A.Trifunovičius.

Kitas Eurolygos rungtynes jo auklėtiniai vasario 2 dieną žais išvykoje su „FC Barcelona“ ekipa.

– Treneri, kas nutiko komandai lemiamomis akimirkomis? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė A.Trifunovičiaus.
– Mes nežaidėme taip, kaip rungtyniavome 34 minutes prieš tai. Kontroliavome rungtynes ir ėjome link tikslo, kurio siekiame, tačiau kelis kartus suklydome rengdami atakas, o vėliau norėjome išspręsti savo problemas kitaip, nei tai darėme visą mačą. Kantu ekipa yra labai patyrusi, žaidė namie ir pasinaudojo mūsų klaidomis.

– Galbūt jūsų auklėtiniai pernelyg anksti patikėjo pergale?
– Gali būti, tačiau šį klausimą reikėtų užduoti jiems. Tiesą sakant, nenorėčiau tikėti, kad taip galėjo nutikti. Visi supranta, kad reikia kovoti 40 minučių. Panašių problemų turėjome dar tada, kai atvykau čia. Kai kurias jų jau išsprendėme, tačiau dalis jų vis dar egzistuoja. Prieš mūsų akis – dar ketverios rungtynės. Kaip išnaudosime šį laiką, tokį rezultatą ir turėsime. Tikiuosi, kad pasimokysime iš šio mačo. Prieš kitas Eurolygos rungtynes sužaisime du mačus Lietuvos krepšinio lygoje. Šiuo metu ir galvojame apie šiuos susitikimus. Labai apmaudu tai, kad per abejas pralaimėtas „Top 16“ rungtynes mus nuo pergalės skyrė vienas metimas. Kita vertus, neįrodėme, kad esame jų verti. Žinome, kokius dalykus savo žaidime turime pakeisti, tačiau tai nėra taip paprasta. Nesu burtininkas ir negaliu klaidų ištaisyti per naktį, tačiau tikiu savo auklėtiniais ir manau, kad jie dar pademonstruos gerą krepšinį.

– Ar šios nesėkmės neatims iš komandos motyvacijos?
– Mes tikrai nesiruošiame nuleisti galvų. Vakar nutiko tai, kas nutiko, o šiandien yra nauja diena ir privalome žiūrėti į priekį. Nėra lengva susitaikyti su pralaimėjimu, tačiau lengva nebūna ir tuomet, kai laimi. Tikros komandos turi susitvarkyti su abiem dalykais. Privalome būti pasirengę kitoms rungtynėms ir negalvoti apie praeitį kentėdami.

Komentarai