M.Kalnietis: Nesėdėsime ir neverksime, reikia žiūrėti į priekį“ 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Pražanga, kainavusi pratęsimą ar net pergalę – viena karčiausių akimirkų Manto Kalniečio karjeroje. Nepaisant kluptelėjimo, prastas komandinis ir asmeninis pasirodymas pagrindinio Kauno „Žalgirio“ atakų organizatoriaus psichologiškai nesugniuždys. Eurolygos „Top 16“ etape 78:79 patirtą nesėkmę Kantu „Bennet“ ekipai M.Kalnietis skuba užmiršti bei kitose rungtynėse atversti naują istorijos lapą.

Gynėsi teisingai

Vis dėlto senajame įrašo apie nemalonų epizodą jis neištrins – likus trims sekundėms krepšininkui skirtas arbitrų švilpukas privertė „Žalgirį“ kapituliuoti.

„Objektyviai sunku pasakyti, kadangi nemačiau pakartojimo, tačiau manau, kad neprasižengiau – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino M.Kalnietis. – Paprasčiausiai abu kovojome dėl geresnės pozicijos. Manau, jog tokiomis akimirkomis teisėjai neskiria pražangų. Vis dėlto šįsyk sušvilpė.“

Kai varžovai iš užribio bandė išsimesti kamuolį, šeimininkų paskutinės atakos metu 195 cm ūgio M.Kalnietis dengė 216 cm ūgio milžiną Giorgio Shermadinį. Daugumos įsitikinimu, gynėjas turėjo stovėti prie žemesnio žaidėjo, bet M.Kalnietis tikino, jog šioje situacijoje nebuvo suklysta.

„Viskas buvo tvarkoje, nes taip ir planavome gintis. Paprasčiausiai buvo likę nedaug laiko, visi pradėjo keistis dengiamaisiais. Svarbiausia buvo, kad neliktų nė vieno laisvo varžovo.

Pats likau grumtis ir kovoti dėl vietos su aukštaūgiu. Pražanga sušvilpta dėl to, kad kamuolys buvo metamas ten, kur vyko mūsų grumtynės – po krepšiu“, – paaiškino M.Kalnietis.

Duobę išsikasė patys

Įžaidėjo pražanga būtų nieko nelėmusi, jei ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionai nebūtų iššvaistę trylikos taškų pranašumo (64:51).

„Kvailai sužaidėme, – apgailestavo M.Kalnietis. – Savo sirgalių vedini italai užsikabino, pataikė kelis metimus, o patys per daug skubėjome ir susigadinome visą pabaigą.“

Kai „Bennet“ vos per tris minutes išlygino rezultatą (66:66) ir kilo į lemiamą šturmą, M.Kalnietis visą laiką sėdėjo ant atsarginių suolelio. 36 minutę jis žengė į aikštę bei tolimu metimu nutraukė „Žalgirio“ taškų badą.

Tiesa, per paskutines dvi minutes krepšys užsirišo – pro šalį skriejo du svarbiausi šeštą sezoną Eurolygoje rungtyniaujančio M.Kalniečio tritaškiai.

„Manau, kad metimai buvo normalūs. Jeigu būčiau pataikęs, viskas būtų buvę gerai, bet nepataikiau. Tai itin svarbios rungtynės, todėl ir pats labai išgyvenu, gaila, kad pralaimėjome“, – apmaudo neslėpė žalgirietis.

Kalniečiui tai vienas prasčiausių 2011-2012 m. sezono mačų. Nors jis atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei pelnė 5 taškus, tačiau prametė net aštuonis metimus (1/6 dvitaškių, 1/4 tritaškių).

Repetuoja lemiamą ataką

Tokie pralaimėjimai skaudūs, tačiau M.Kalnietis sako, kad nereikia apie tai per daug galvoti.

„Nesėkmės taip pat veikia tiek žaidėjus, tiek trenerius. Kartu laimime, kartu pralaimime. Tai dar ne pasaulio pabaiga. Juk neatsisėsime ir neverksime. Dabar jau reikia žiūrėti į priekį. Kitos rungtynės – nauja istorija“, – tvirtino baltos vėliavos „Top 16“ etape nekeliantis M.Kalnietis.

Šį sezoną Eurolygoje ir VTB Vieningoje lygoje „Žalgiris“ žaidė devynis susitikimus, kurių laimėtojas paaiškėjo paskutinę minutę arba po pratęsimo. Sveiką kailį Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai išnešė vos du sykius.

„Yra ne vienas variantas, kaip atlikti paskutinę ataką, o keli. Per treniruotę treneris specialiai pasikviečia krepšininkus ir sustato tam tikrą penketą aikštėje“, – apie namų darbus tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo M.Kalnietis.

Jis pripažino, kad iš klaidų žalgiriečiai pasimoko ne visada. Sunkumų grūdinami žaidėjai stengiasi neprisiminti skaudžių pralaimėjimų ir visada žiūri į priekį.

Drebančios lovos miegoti netrukdė

Kelionė į Italiją kauniečiams primins ne tik apmaudžią nesėkmę, bet ir daugumai lietuvių neįprastą gamtos reiškinį – šalies šiaurėje įvykusį 4,9 balo stiprumo pagal Richterio skalę žemės drebėjimą.

„Gyvenau viename kambaryje su Pauliumi Jankūnu. Kai pradėjo drebėti lovos, abu prabudome, pažiūrėjome vienas į kitą ir nesupratome, kas vyksta. Praėjo kelios sekundės ir toliau miegojome“, – šyptelėjo M.Kalnietis.

Žemės drebėjimas „Žalgirio“ dueto neišbudino. Apie jį M.Kalnietis ir P.Jankūnas sužinojo tik vėliau nuėję pusryčiauti.

Komentarai