Barselonoje „Žalgiris“ versis be M.Popovičiaus 0

„Kauno diena“ inf.

Kauno „Žalgiriui“ šiandien per Eurolygos turnyro „Top 16“ etapo trečiojo turo rungtynes Ispanijoje su „FC Barcelona“ ekipa nepadės snaiperis Marko Popovičius.

„Žalgirio“ klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris informavo, kad kroatas vakar su komanda neišvyko į Barseloną. Pasak žalgiriečių vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus, žaidėjo trauma yra rimtesnė, nei atrodė iš pradžių.

„Prieš rungtynes su Kantu „Bennet“ ekipa Marko sirguliavo, tačiau labai norėjo padėti „Žalgiriui“ ir praktiškai pakilęs tiesiai iš lovos išvyko į Italiją, kur patyrė traumą. Paaiškėjo, kad sužeidimas – ne šiaip sau. Praėjusį savaitgalį jis ilsėjosi ir praleido LKL rungtynes, bet krepšininkui reikia rimtesnio atokvėpio“, – sakė A.Trifunovičius.

„Tai – didelė netektis komandai. Marko imdavosi iniciatyvos tokiais momentais, kai būdavo sunku. Tikrai trūks jo tolimų metimų, bet manau, kad mūsų gretose atsiras žaidėjų, kurie pataikys ir už M.Popovičių“, – vylėsi „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Ispanijos ekipoje pastaruoju metu sveikatos rūpesčiai kamavo snaiperį Juaną Carlosą Navarro bei du puolėjus – amerikietį Pete’ą Mickealą ir senegalietį Boniface’ą Ndongą.

„J.C.Navarro ir P.Mickealas rengiasi rungtynėms su „Žalgiriu“ ir turėtų žaisti. Pete’as šiek tiek karščiavo, bet atrodo, kad jam – nieko rimto“, – teigė ispanų komandos vairininkas Xavieras Pascualis.

A.Trifunovičius pabrėžė, kad tikėtis sėkmės per mačą su „FC Barcelona“ galima tik žaidžiant maksimaliai susikaupus visas 40 minučių.

„Šioje komandoje – daug aukšto lygio žaidėjų, todėl treneriai gali pasirinkti kelis žaidimo variantus. Mums reikės tiksliai vykdyti planą, kurį esame parengę“, – svarstė „Žalgirio“ strategas.

„FC Barcelona“

Victoras Sada Ispanija gynėjas 192 cm
Marcelinho Huertas Brazilija/Italija gynėjas 190 cm
Juanas Carlosas Navarro Ispanija gynėjas 191 cm
Kosta Perovičius Serbija vidurio puolėjas 217 cm
Franas Vazquezas Ispanija vidurio puolėjas 209 cm
C.J.Wallace’as JAV puolėjas 206 cm
Joe Inglesas Australija puolėjas 203 cm
Boniface’as Ndongas Senegalas vidurio puolėjas 213 cm
Xavieras Rabaseda Ispanija puolėjas 201 cm
Erazemas Lorbekas Slovėnija vidurio puolėjas 208 cm
Chuckas Eidsonas JAV gynėjas 202 cm
Pete’as Mickealas JAV puolėjas 197 cm
Vyriausiasis treneris Xavieras Pascualis (Ispanija)

Komentarai