Varžovas: Barselonos „FC Barcelona“. 0

Paulius Čeponis, jaunasis „Žalgirio“ žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ komanda bandys išlikti kovoje dėl patekimo į Eurolygos „Top 16“ etapą. Po pralaimėjimo Kantu „Bennet“ klubui kauniečiai gerokai apsunkino savo padėtį, tačiau šansų dar yra ir Kauno klubas bandys jais pasinaudoti trečiojo „Top 16“ turo dvikovoje su Ispanijos čempionų ekipa.

„FC Barcelona“ laimi beveik viską

Eurolygos reguliariajame sezone „FC Barcelona“ neturėjo visiškai jokių problemų – iškovotos 9 pergalės iš 10 galimų ir tik nieko nelėmusiose rungtynėse išvykoje nusileista Sienos „Montepaschi“ klubui. Puikiai komandai sekasi ir Eurolygos „Top 16“ etape – pirmajame ture 65:60 įveiktas Kauno „Žalgirio“ skriaudikas Kantu „Bennet“ klubas, o antrajame ture išvykoje rezultatu 71:57 palaužta kita „Žalgirį“ įveikusi komanda – Tel Avivo „Maccabi“.

Katalonams neblogai sekasi ir Ispanijos „Endesa“ lygoje – per 18 rungtynių iškovota 15 pergalių bei patirti 3 pralaimėjimai. Klubas kartu su savo amžina varžove Madrido „Real“ ekipa dalijasi 1-2 vietas turnyrinės lentelėje.

Katalonijos sostinėje „Žalgiris“ laimėjo tik kartą

Per visą komandų gyvavimo laikotarpį jos savo jėgas tarpusavyje išbandė 15 kartų. Pati svarbiausia akistata tikriausiai buvo pati pirmoji, kai 1985 metų Taurių Laimėtojų taurės finale po atkaklios kovos „FC Barcelona“ palaužė Arvydo Sabonio vedamą Kauno „Žalgirį“.

Istorijoje yra pasitaikęs tik vienas atvejis, kai Kauno klubas laimėjo Barselonoje. Tai įvyko 2004/2005 metų sezone, kai kauniečiai išvykoje 102:98 įveikė katalonus. Žalgiriečių gretose jau rungtyniavo Dainius Šalenga, kuris surinko 16 taškų. Taip pat komandos dalimi jau buvęs Paulius Jankūnas per 17 minučių taškų nepelnė. Likusias 6 dvikovas namuose su žalgiriečiais „ FC Barcelona“ laimėjo.

Ilgas atsarginių žaidėjų suolelis

Rezultatyviausiai šį sezoną Eurolygoje Ispanijos komandoje rungtyniauja Erazemas Lorbekas, vidutiniškai renkantis po 14,8 taško per rungtynes. Juanas Carlosas Navarro prideda po 11,3, Chuckas Eidsonas ir Marcelinho Huertas – po 9 taškus per rungtynes.

Vis dėlto šie skaičiai ne visiškai atspindi tikrąjį komandos veidą. „FC Barcelona“ turi vieną ilgiausių atsarginių žaidėjų suolelių Eurolygoje – progos pasireikšti laukia puikiai žinomi Europoje žaidėjai – Pete‘as Mickealas, Boniface‘as N‘Dongas, Kosta Petrovičius, Franas Vazquezas ir kiti.

Katalonų gynyba – geriausia Europoje

„FC Barcelona“ yra pirma Eurolygoje pagal praleidžiamus taškus (vos 59,7 per susitikimą) ir tik Sienos „Monstepaschi“ buvo įmetusi šiam klubui daugiau nei 70 taškų. Kauniečiai turi pranašumą tik vienoje statistinėje kategorijoje – atkovotuose kamuoliuose puolime (10,16 prieš 9,83).

Komentarai