„Žalgiriui“ nepavyko išsivežti pergalės iš Barselonos 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tris kėlinius Barselonoje įnirtingai kovėsi su Ispanijos čempionais, tačiau paskutiniajame „FC Barcelona“ komanda įjungė toliašaudę artileriją ir nugalėjo žalgiriečius 94:80 (18:23, 25:19, 16:21, 21:31).

Taškų sąskaitą susitikime atidarė Robertas Javtokas (2:0), po poros minučių lyginęs rezultatą – 4:4. Gerai išnaudodami derinį „du prieš du“ šeimininkai truktelėjo į priekį 13:6, „Žalgirio“ gretose pasižymėjus Mantui Kalniečiui. Sonny Weemsas dviem metimais iš kelių metrų atstumo švelnino atsilikimą 10:14. Tuomet kelias minutes taškus rinko tik Franas Vazquezas, DeJuanas Collinsas ir Milovanas Rakovičius. Pirmajam surinkus 5, o žalgiriečiams pelnius po 4 taškus, po 10 minučių žaidimo „FC Barcelona“ pirmavo 23:18.

Aleksandrui Trifunovičiui savo komandą pasitarimui reikėjo kviesti vos sužaidus 45 sekundes antrajame kėlinyje, nes F.Vazquezas ir Juanas Carlosas Navarro atitinkamai dėjimu ir tritaškiu padidino persvarą iki dviženklės – 28:18. Tokiu momentu net ir S.Weemsui skirta abejotina nesportinė pražanga neišmušė žalgiriečių iš vėžių. Robertas Javtokas pelnė taškus tiek kaire ranka, tiek dėjimu, M.Kalnietis metė ir pataikė pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį, o galiausiai S.Weemsas dėjimu ir R.Javtokas dar 4 taškais (31:29) užbaigė Kauno ekipos spurtą 13:1. Netrukus S.Weemsas dviem dvitaškiais skirtumą padvigubino – 35:31. Savo aukštaūgius išnaudodama „FC Barcelona“ porą kartų priartėjo, bet Tomas Delininkaitis ir Paulius Jankūnas įmetė po tritaškį – 41:36. Kiek vėliau P.Jankūnas pataisė ir netaiklų D.Collinso metimą. Visgi prieš pat didžiąją pertrauką „Žalgirio“ pranašumas tebuvo minimalus – 43:42.

Atsakydamas į S.Weemso dvitaškį trečiąjį kėlinį 4 taškais pradėjo Pete‘as Mickaelas ir už greitai surinktas 5 žalgiriečių komandines pražangas prie baudų metimo linijos stojęs J.C.Navarro – 48:45. T.Delininkaitis tritaškiu lygino rezultatą, bet E.Lorbekas ir J.C.Navarro buvo taiklūs, o kiek vėliau nepaisant S.Weemso ir M.Kalniečio dvitaškių, „FC Barcelona“ susigrąžino 7 taškų persvarą – 61:54. Po M.Rakovičiaus 5 taškų iš eilės kauniečiai galėjo ir išlyginti rezultatą, bet keli metimai tiesiog išsisuko iš krepšio ir po trijų kėlinių Barselonos komanda buvo priekyje 63:59.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje šeimininkai surengė net keturias trijų taškų vertės atakas: Chuckas Eidsonas puolime atsikovojo kamuolį ir pelnė taškus su pražanga, o tada tikslą pasiekė trys „FC Barcelona“ tritaškiai iš eilės niekais paversdami P.Jankūno 5 taškus – 77:64. S.Weemsas taip pat įskraidino tritaškį, bet neatsikovoti kamuoliai leido varžovams išlaikyti dviženklį pranašumą (83:69). T.Delininkaitis tritaškiu ir M.Rakovičius baudų metimais kiek aptirpdė skirtumą (74:83). Visgi įsibėgėjusį „FC Barcelona“ traukinį buvo neįmanoma sustabdyti: dar vienas jų tritaškis ir kelios atakos iš po krepšio užfiksavo galutinį rezultatą – 94:80.

„Žalgiris“: S.Weemsas 17, R.Javtokas 13, P.Jankūnas 12, M.Rakovičius 12, T.Delininkaitis 11, M.Kalnietis 9 (9 atk. kam., 4 rez. perd.), D.Collinsas 6, D.Šalenga 0, V.Lipkevičius 0, T.Klimavičius 0, M.Kuzminskas 0.

„FC Barcelona“: E.Lorbekas 19, J.C.Navarro 16, M.Huertas 14, F.Vazquezas 11 (6 atk. kam.), P.Mickaelas 11.

Komentarai