S.Kymantas: „Kai ateis laikas, norėčiau ginti Kauno „Žalgirio“ klubo garbę 0

Simona Šlefendoraitė, jaunoji „Žalgirio“ žurnalistė

Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ ekipoje žaidžiantis vidurio puolėjas Simonas Kymantas neslepia savo troškimo žaisti pajėgiausioje Lietuvos komandoje – Kauno „Žalgiryje“. Duodamas interviu krepšininkas papasakojo apie didžiausius savo tikslus, svajones ir prasitarė kiek bijantis artėjančių egzaminų.

– Simonai, kada pradėjai žaisti krepšinį? – paklausėme Nacionalinėje krepšinio lygoje (Smscredit.lt-NKL) rungtyniaujančio S.Kymanto.
– Pamatęs, kaip žaidžia Arvydas Sabonis, norėjau būti toks kaip jis. Todėl mama antroje klasėje mane nuvedė į jo vardo krepšinio mokyklą. Nuo to laiko ir žaidžiu.

– Kas buvo pirmasis tavo treneris?
– Pirmasis treneris buvo Rolandas Radvila. Labai geras treneris, išmokęs mane daugybės dalykų. Apie Rolandą turiu tik geriausius prisiminimus.

– Kokie tavo didžiausi pasiekimai ir siekiai?
– Didžiausias pasiekimas buvo sidabro medalių laimėjimas Europos jaunučių (U-16) čempionate, kuris prieš trejetą metų vyko Kaune. Šį sezoną norėtųsi laimėti NKL lygą. O didžiausia, kaip krepšininko, svajonė yra žaisti aukščiausiame lygyje. Kai ateis laikas, norėčiau ginti Kauno „Žalgirio“ klubo garbę. Tai mano mėgstamiausia komanda, kurią visada palaikau.

– Ar sunku jaunam krepšininkui prasimušti tarp geriausiųjų?
– Jei nori, viskas yra įmanoma. Kai stengiesi, kas nors tave pastebi, rekomenduoja. Taigi iš dalies reikia atsidurti tinkamu metu tinkamoje vietoje.

– Kokia yra jūsų komanda?
– Kartu norime visus nugalėti. Konkurencijos nesijaučia. Už aikštelės ribų komanda taip pat yra draugiška. Dažnai kartu leidžiame laiką – nueiname į piceriją, pasėdime, pabendraujame, pašnekame.

– Jūsų komandos palaikymas. Toks, kokio ir norite?
– Palaikymas yra geras. Dažnai ateina sirgaliai. Už tai jiems esame tikrai dėkingi.

– Koks yra krepšininko laisvalaikis?
– Laisvalaikio krepšininkai turi mažai – daug treniruočių, varžybų. Turėdamas laisvo laiko aš prisėdu prie kompiuterio arba trumpam išeinu kur nors prasiblaškyti. Visgi krepšinis smarkiai suvaržo žaidėją. Jei nori palaikyti gerą formą, negali nukrypti nuo režimo.

– Ar tokių jaunų krepšininkų tarpe populiari „žvaigždžių liga“?
– Pasitaiko, tačiau retai. Yra ir man buvę porą kartų, bet jei jau užsikreti tokia liga, draugai greitai „nusodina“.

– Krepšinis ir mokykla. Suderinama?
– Vieną savaitę treniruotės iš ryto būna du kartus, tad į mokyklą einu tris dienas. Kitą savaitę – atvirkščiai. Kažkaip derinu. Žinoma, esu dvyliktokas, tad truputį bijau egzaminų. Tačiau, kaip visi ir sako, labiau jaudintis pradedi tik naktį prieš egzaminą, bet kažkaip išlaikai. Taip ir aš.

– Ar turi mėgstamiausią ir nemėgstamiausią pamoką?
– Mėgstamų pamokų kaip ir nėra, nes kuo toliau, tuo labiau nesinori mokytis. O nemėgstamiausia ir sunkiausia man – lietuvių kalbos pamoka.

Komentarai