Kovoje su „FC Barcelona“ žalgiriečiai vėl krito ketvirtajame kėlinyje (VIDEO) 0

Traumų išretintas Kauno „Žalgiris“ rungtynėse su „FC Barcelona“ pakartojo panašų scenarijų kaip ir prieš savaitę Barselonoje. Tris kėlinius žalgiriečiai puikiai kovėsi su Ispanijos čempionais, tačiau ketvirtajame turėjo pripažinti svečių pranašumą 58:67 (19:13, 13:17, 11:17, 15:20).

Be traumuotų Marko Popovičiaus ir Sonny Weemso rungtynes pradėję žalgiriečiai trejetą minučių nesėkmingai bandė atrakinti varžovų krepšį, tačiau to padaryti svečiams neleido dar ilgiau. Pirmasis iš toli pasižymėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kitoje atakoje pataikė Dainius Šalenga, o po Manto Kalniečio metimo nuo lentos šeimininkai pirmavo 7:0. Chuckas Eidsonas tritaškiu atidarė katalonų sąskaitą, bet P.Jankūnas dėjimu, Robertas Javtokas iš po krepšio ir Tomas Delininkaitis tritaškiu padidino kauniečių persvarą iki 9 taškų – 14:5. Visgi, tuomet įsižaidė puikią sportinę formą demonstruojantis Erazemas Lorbekas, po kurio devintojo taško iš eilės „FC Barcelona“ priartėjo 13:16. Pirmąjį kėlinį taikliu tritaškiu su sirena baigė T.Delininkaitis ir „Žalgiris“ buvo priekyje 19:13.

Antrąjį kėlinį Barselonos ekipa pradėjo 7 taškais be atsako ir persvėrė rezultatą 20:19. D.Šalenga įmetė po atsikovoto kamuolio puolime, tačiau Juanas Carlosas Navarro pelnė 8-ąjį tašką per trejetą minučių – 23:21. Milovanas Rakovičius pelnė 4 taškus iš eilės, bet du varžovų aukštaūgių dėjimai išlaikė svečius priekyje – 27:26. M.Rakovičius įmetė dar kartą, E.Lorbekas įšovė savo trečiąjį tritaškį, T.Delininkaitis irgi buvo taiklus, o antrąjį kėlinį baigė DeJuano Collinso metimas – 32:30 „Žalgirio“ naudai.

Trečiojo kėlinio pradžioje E.Lorbekas pelnė 16-ąjį tašką, J.C.Navarro taip pat pridėjo 5 taškus. Kitoje aikštės pusėje pasižymėjo P.Jankūnas ir R.Javtokas – 36:37. J.C.Navarro žaidė nesavanaudiškai ir išvedė laisvam tritaškiui Victorą Sadą, o Pete‘as Mickaelas metimu iš vidutinio nuotolio sukrovė „FC Barcelona“ didžiausią pranašumą – 42:36. Tada ilgiau nei tris minutes žalgiriečiai gynėsi idealiai, bet M.Rakovičius prametė tris baudas ir po T.Delininkaičio greito antpuolio skirtumas sumenko tik per pusę 39:42. Marcelinho Huertas smeigė tritaškį iš kampo, du taškus pridėjo Ch.Eidsonas, tačiau M.Rakovičius dvitaškiu ir Mindaugas Kuzminskas dėjimu neleido svečiams pernelyg nutolti – 43:47 po 30 minučių žaidimo.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui Ch.Eidsonas dviem metimais padėjo savo komandai atsiplėšti 52:43. T.Delininkaitis atsakė tuo pačiu ir vėl paliko 4 taškų deficitą (48:52). Ch.Eidsonas ir toliau buvo nesulaikomas ir nugesino „Žalgirio“ spurtą dar 5 taškais. Po D.Collinso 4 taškų iš eilės (52:57) žalgiriečiai sustojo ir 4 minutes nepelnė taškų. Tuo pasinaudodama „FC Barcelona“ nutolo beveik nebepavejamai (64:52). D.Šalenga ir M.Kalnietis dar spėjo pasižymėti, bet „Žalgirio“ arenoje triumfavo katalonai – 67:58.

„Žalgiris“: T.Delininkaitis 17, M.Rakovičius 9, P.Jankūnas 8 (5 atk. kam.), M.Kalnietis 6 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), D.Šalenga 6 (5 atk. kam.), D.Collinsas 6, R.Javtokas 4 (9 atk. kam.), M.Kuzminsas 2, V.Lipkevičius 0, T.Klimavičius 0.

„FC Barcelona“: J.C.Navarro 18 (5 rez. perd.), E.Lorbekas 16 (5 atk. kam.), Ch.Eidsonas 15.

http://www.youtube.com/watch?v=RRR8umk-Qc0

Komentarai