Žalgiriečiai vėl triumfavo LKF taurės finale! (2 FOTO, 2 VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtą kartą iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę. Namų arenoje rungtyniavę žalgiriečiai finale nesulaukė didelio pasipriešinimo ir sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą 99:62 (20:9, 27:8, 26:23, 26:22).

LKF taurės finalo rungtynių akimirkos ir apdovanojimų ceremonija.

Kaip ir pusfinalio rungtynių pradžioje darbo iškart ėmėsi „Žalgirio“ priekinė linija. Iš pradžių Paulius Jankūnas dukart nubaudė varžovus iš po krepšio, o po to Milovanas Rakovičius pridėjo 5 taškus ir įpusėjus pirmajam kėliniui kauniečiai buvo priekyje 9:2. Netrukus P.Jankūnas dvitaškiu ir Tomas Delininkaitis baudų metimais dar padidino persvarą – 13:4. „Pieno žvaigždės“ sugebėjo pelnyti 5 taškus iš eilės (9:13), tačiau po puikaus Sonny Weemso perdavimo įdėjo Mindaugas Kuzminskas, baudas sumetė DeJuanas Collinsas, o Robertas Javtokas bloku apdovanojo Paolo Prestesą ir, puolime pataisęs netaiklų metimą, po 10 žaidimo minučių leido „Žalgiriui“ pirmauti 20:9.

Antrąjį kėlinį pelnydamas 8-ajį tašką pradėjo P.Jankūnas, bet visų žiūrovų ovacijas sutraukė po to sekusi greita ataka. Marko Popovičius iškišo perdavimą D.Collinsui, kuris dar vienu perdavimu per nugarą atidavė kamuolį įspūdingą dėjimą įkalusiam S.Weemsui. Po M.Popovičiaus tolimo dvitaškio „Žalgiris“ pirmavo 26:11, bet iš Pasvalio komandos sulaukė dviejų tritaškių (26:17). Tada kauniečiai įjungė dar aukštesnę pavarą gynyboje, o puolime spurtą pradėjo Vytenis Lipkevičius, įmetęs po verpstės ir iškart perėmęs kamuolį bei pelnęs dar du taškus. M.Rakovičius surinko 4 taškus, Tadas Klimavičius pataikė tritaškį, T.Delininkaitis pridėjo 5 taškus ir paskutines antrojo kėlinio 6 minutes žalgiriečiai laimėjo 21:0. Pirmąją rungtynių pusę taikliu tritaškiu iš kampo baigė V.Lipkevičius – 47:17.

Sėkmingą atkarpą pratęsė po Dainiaus Šalengos perdavimo įdėjęs M.Rakovičius. „Pieno žvaigždės“ galiausiai atrišo „Žalgirio“ arenos lanką, tačiau P.Jankūnas pataikė du metimus iš vidutinio nuotolio, Mantas Kalnietis įskraidino tritaškį bei pridėjo šūvius iš arčiau, o po D.Šalengos 4 taškų ir gražaus R.Javtoko metimo kauniečiai pirmavo 66:30. Po pasvaliečių 6 taškų paeiliui dar kartą pasižymėjo R.Javtokas, du dėjimus iš eilės atliko M.Kuzminskas ir po trijų kėlinių „Žalgirio“ persvara ir toliau nekėlė abejonių – 73:40.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, tačiau žalgiriečiai neatsipalaidavo ir stengėsi rungtyniauti žiūrovams. Taškus pelnė M.Kuzminskas, V.Lipkevičius, įdėjo R.Javtokas, o M.Popovičius dvitaškiu su pražanga ir tritaškiu padidino pranašumą iki 40 taškų – 88:48. T.Klimavičius dviem dėjimais, V.Lipkevičius juvelyriniu prasiveržimu ir M.Kalnietis dvitaškiu su pražanga priartino „Žalgirį“ prie šimtojo taško – 99:56. Per paskutinę minutę kauniečiams jo pelnyti nepavyko, tačiau tai neapkartino džiaugsmo iškovojus pirmąjį sezono trofėjų.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 14 (7/7 dvit.), M.Rakovičius 11, V.Lipkevičius 10, M.Popovičius 10 (5 rez. perd.), M.Kalnietis 10 (7 rez. perd.), T.Delininkaitis 10, R.Javtokas 10, M.Kuzminskas 9 (3 per. kam.), T.Klimavičius 7, D.Šalenga 4, S.Weemsas 2, D.Collinsas 2.

„Pieno žvaigždės“: E.Bendžius 16, A.Kieža 12 (6 atk. kam.), Ž.Kelys 7.

http://www.youtube.com/watch?v=GZ-CNeNsLF8

http://www.youtube.com/watch?v=xVzBZUPmAPg

Komentarai