LKF taurės naudingiausias žaidėjas P.Jankūnas: „Tai – komandinė pergalė“ 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgiris“ solidžiai nužingsniavo visą kelią iki Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finalo ir apgynė prieš metus iškovotą titulą.

„Kai laimi pirmąją vietą, įspūdžiai tikrai geri. Labai smagu, jog iškovojome pirmąjį sezono trofėjų“, – džiaugėsi „Žalgirio“ komandos kapitonas ir naudingiausias finalo ketverto žaidėjas Paulius Jankūnas.

LKF taurės finalo rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda P.Jankūnas pelnė 14 taškų ir buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose.

„Niekada nesureikšminu asmeninių apdovanojimų, jeigu laimi, tai komandinė pergalė, o apdovanojimai – šalutinis dalykas“, – sakė P.Jankūnas.

Paklaustas, kur išleis gautą 3000 Lt piniginį prizą, puolėjas šmaikštavo: „Turbūt pakviesiu komandos draugus pavakarieniauti“.

„Sveikinu vaikinus, iškovojus pirmąjį sezono trofėjų. Taip pat norėčiau pagirti „Pieno žvaigždes“, kurie turi puikius trenerius ir žaidėjus. Nėra prasmės kalbėti apie pačias rungtynes, kadangi protokole viskas puikiai atsispindi“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

„Tikiu, kad ši pergalė ir iškovotas titulas įkvėps vaikinus prieš ateinančią Eurolygos dvikovą su Tel Avivo „Maccabi“, – prisipažino strategas.

„Žinoma, kad smagiau būtų buvę finale įveikti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus, tuomet ta pergalė būtų žymiai svarbesn4, tačiau ką padarysi. Ne mes renkamės savo varžovus“, – kalbėjo Tomas Delininkaitis.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Robertas Štelmaheris pralaimėjimo žymiai tituluotesniam klubui nesureikšmino.

„Noriu pasveikinti savo klubą, kuris iškovojo antrąją vietą. Tai mūsų komandai labai didelis pasiekimas. Nors finale ir pralaimėjome, tai nebuvo priežastis, kodėl turėtume liūdėti“, – kalbėjo latvis.

Komentarai