Žalgiriečiai išvyko į Tel Avivą 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien išvyko į Tel Avivą, kur ketvirtadienį stengsis iškovoti žūtbūtinę pergalę prieš vietos „Maccabi“ krepšininkus.

„Gaila, jog pirmieji mačai susiklostė nesėkmingai. Beveik visuose juose mes turėjome šansų pakreipti įvykių eigą sau naudinga linkme, tačiau prastai sužaistos atkarpos palaidojo mūsų viltis. Iš keturių rungtynių, bent trejų baigtis buvo mūsų rankose, tačiau prieš „Maccabi“ palūžome mačo pradžioje, Kantu antrojoje dalyje, prieš „Barceloną“ – pabaigoje. Vis dėlto kalbant apie visas ketverias rungtynes, negaliu pasakyti, kad mums trūko noro ar konkurencingumo. Tačiau net ir esant tokioms aplinkybėmis dar turime šansą pakovoti dėl kelialapio“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius, pažymėjęs, jog liko patenkintas savo auklėtinių nusiteikimu per savaitgalį vykusias Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketverto kovas.

„Ne kartą sakiau, kad svarbiausias dalykas yra teisingas žaidėjų požiūris. Tik tikėdami savimi ir tinkamai nusiteikę mes galime tikėtis sėkmės Izraelyje“, – pažymėjo specialistas.

Paklaustas, ar žaisti vienoje triukšmingiausių Eurolygoje Tel Avivo „Nokia“ arenoje bus sunku, treneris nenorėjo sureikšminti pragarą svečių komandos žaidėjams sukuriančių vietos aistruolių.

„Tiek man, tiek manau kiekvienam žaidėjui profesionalui yra didžiulis malonumas žaisti pilnutėlėje arenoje. Tai tik įkvepia. Nesvarbu rungtynės vyksta čia Kauno „Žalgirio“ arenoje, ar Tel Avive, jei žiūrovų yra daug, žaisti visuomet malonu. Esu keletą kartų viešėjęs „Nokia“ arenoje. Man ten patiko. Privalome tinkamai nusiteikti psichologiškai, kadangi „Maccabi“ yra išskirtinė ekipa. Turime būti budrūs visas 40 minučių, pasinaudoti savo stipriosiomis pusėmis ir pasistengti paslėpti silpnąsias“, – kalbėjo treneris.

A.Trifunovičius pasidžiaugė, kad visi komandos žaidėjai išvyko į Izraelį. „Smulkią traumelę pirmadienį buvo patyręs Paulius (Jankūnas- aut.past.), tačiau jis jaučiasi vis geriau ir ketvirtadienį turėtų mums padėti“, – vylėsi treneris.

„Izraelyje tikrai nebus lengva. „Maccabi“ dar mače Kaune parodė savo meistriškumą, tačiau ir mes nežaidėme taip, kaip galime. Jau po pirmosios rungtynių dalies atsilikome 15 taškų, o žaidžiant prieš tokį patyrusį trenerį kaip Davidas Blattas atsitiesti – labai sunku. Vis dėlto parodėme charakterį ir kovojome iki galo“, – kalbėjo „Žalgirio“ legionierius Marko Popovičius.

Komentarai