D.Blattas: Kauno „Žalgiris“ yra pavojingas 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Tel Avivo „Maccabi“ komandos vyriausiasis treneris Davidas Blattas vadina Kauno „Žalgirį“ pavojingu varžovu, o šiandien vyksiantį mačą palygino su gladiatorių kautynėmis.

„Žalgiris“ privalo laimėti

Keturios nesėkmės Eurolygos „Top 16“ etape kauniečių ryžto nenuslopino – „Žalgiris“ vis dar turi vilties prasibrauti tarp aštuonių stipriausių žemyno komandų.

Žalgiriečiai šiandien privalo Tel Avivo „Nokia“ arenos pragare įveikti „Maccabi“, o kitą savaitę savoje aikštėje atsirevanšuoti Kantu „Bennet“ komandai ir tikėtis, kad ir varžovai likusias rungtynes sužais kauniečiams palankiais rezultatais.

„Kausimės negailėdami širdies ir pasistengsime nekartoti pirmųjų ketverių rungtynių klaidų. Gaila, kad viskas susiklostė taip ir šiuo metu esame ant prarajos, tačiau Tel Avive stengsimės iš visų jėgų“, – prieš išvykdamas į Izraelį žadėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Šį Eurolygos sezoną savoje arenoje „Maccabi“ tik kartą iškėlė baltą vėliavą, kai 57:71 nusileido „FC Barcelona“ ekipai.

Atpildas – pergalė

Tel Avivo komandos strategas D.Blattas pripažino, kad neramiai laukia dvikovos su kauniečiais.

„Žalgiris“ dar nelaimėjo nė vieno mačo šiame etape, bet visuose buvo labai arti pergalės. Atakuodama ši komanda turi daug grėsmingų ginklų, o šįkart jie greičiausiai jau neturės ką prarasti, nes šansai prasibrauti į ketvirtfinalį – minimalūs. Toks varžovas visuomet būna pavojingas. Mūsų sezonas – intensyvus, tačiau mes it gladiatoriai turime žinoti, kaip kautis kiekvieną dieną, kad galiausiai sulauktume atpildo – taptume nugalėtojai“, – kalbėjo „Maccabi“ treneris.

Iškovojo Izraelio taurę

Tel Avivo ekipa, kaip ir „Žalgiris“, ką tik papildė savo sportinių trofėjų kolekciją – 82:69 Izraelio taurės varžybų finale įveikė Rišon Le-Ciono „Maccabi“ ir iškovojo šį prizą 39-ąjį kartą klubo istorijoje.

„Sezonas klostosi puikiai. „Maccabi“ yra klubas, kurio tikslas vienas – titulai. Vieną trofėjų jau turime, tačiau sustoti neketiname. Taurės finalas buvo puiki repeticija prieš Eurolygos dvikovą su „Žalgiriu“, kurioje pergalė mums taip pat bus gyvybiškai svarbi“, – teigė D.Blattas.

Pernai tik Eurolygos finale suklupusio „Maccabi“ vadovai jau galvoja apie ateitį.

D.Blattas prasitarė, kad jam Tel Avivo klubas siūlo pratęsti sutartį dar dviem sezonams. Strategas, atrodo, yra linkęs likti Pažadėtoje žemėje ir pagaliau įgyvendinti svajonę – laimėti Eurolygą.

Komentarai