R.Javtokas: „Turime ne verkti, o žengti toliau!“ 0

Mantas Stankevičius, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas įsitikinęs, kad Tel Avive komanda negalėjo patikėti, kad gali įveikti savo varžovą.

– Kas nutiko rungtynių Tel Avive antroje dalyje?
– Psichologiškai nepatikėjome, kad galime nugalėti varžovus. Rungtynių pradžia buvo tikrai gera, vėliau išsimušėme iš vėžių. Sunku pasakyti, kas nutiko.

– Treneriui skirta techninė pražanga buvo griūties pradžia?
– Viskas susidėjo į vieną krūvą – mums atrodė, kad teisėjai šiek tiek švilpia ne į tą pusę. Treneris gavo techninę pražangą norėdamas mus pažadinti. Tada šiek tiek pajudėjome į priekį, tačiau neišlaikėme tempo iki rungtynių pabaigos. Jautėme tam tikrą psichologinį spaudimą, todėl sužaidėme tikrai prastai.

– Ar galima sakyti, kad šios rungtynės buvo viso „Žalgirio“ sezono atspindys?
– Visada sakome, kad esame geri, kad galėjome laimėti. Pasirodo, negalime laimėti. Kažko trūksta. Visas sezonas toks – atrodo, kad galime įveikti bet kurią komandą, tačiau to nepadarome. Negaliu to paaiškinti. Liūdna, graudu, kad sezono pabaiga, o mes vis dar nežinome, ko mums trūksta. Suprantame, kad dabar turime ne verkti, o eiti į priekį ir ieškoti sprendimų. Eurolygoje liko paskutinė garbės kova, bet dar liko kiti čempionatai. Privalome atiduoti visas savo jėgas. Tikiuosi atrasime savo tikrąjį žaidimą. Sezonas dar tikrai nebaigtas, turime daug ką nuveikti. Negalime sakyti, kad „Žalgirio“ sezonas baigiasi su Eurolyga.

Komentarai