Jaunieji žalgiriečiai sužinojo dar vieną varžovą 0

Marius Bagdonas, „Kauno diena“

Vasario viduryje Eurolygos jaunimo vieną iš atrankos etapų laimėjęs Kauno „Žalgiris“ sužinojo trečiąjį savo varžovą Stambule vyksiančiame aštuonių ekipų finalo turnyre.

Atkaklus serbų derbis

Belgrade surengtame ketvirtajame atrankos turnyre triumfavo vietos „Crvena Zvezda“ ekipa.

Finale Milano Mandaričiaus auklėtiniai 74:73 palaužė kitą Serbijos sostinės komandą „Partizan“. Nugalėtojų gretose išsiskyrė naudingiausio žaidėjo prizą atsiėmęs 210 cm ūgio vidurio puolėjas Dušanas Rističius.

„Crvena Zvezda“ prisijungė prie anksčiau kelialapius į Turkiją iškovojusių „KK Zagreb“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ ekipų. Praėjusių metų Eurolygos turnyro nugalėtojas „KK Zagreb“ laimėjo gruodį vykusį turnyrą Romoje, vilniečiai – Barselonos priemiestyje Ljobregato l’Hospitalete surengtą etapą, o Tomo Masiulio vadovaujami žalgiriečiai triumfavo savoje „Žalgirio“ arenoje.

Be šių keturių ekipų finalo turnyre, kuris vyks gegužės 10–13 d. Stambule, taip pat dalyvaus Eurolygos finalo ketverto klubų jaunimo komandos.

Branduolys nesikeis

„Nuspėti, kaip galėtų susiklostyti pagrindinis turnyras Turkijoje, kol kas labai sunku. Iš jau patekusių komandų geriausiai mums pažįstamas „Lietuvos ryto“ jaunimas. Net neabejoju, kad kitos dvi kelialapius iškovojusios ekipos taip pat labai galingos. Su buvusios Jugoslavijos krepšinio mokyklos auklėtiniais rungtyniauti visada sunku. Zagrebo klubas laimėjo pernykštį turnyrą, o šiemet juos į priekį veda ir vyrų Eurolygoje gana solidžiai rungtyniavęs Dario Saričius. „Crvena Zvezda“ lyderis – 210 cm ūgio D.Rističius. Akivaizdu, kad kovoti su tokiais varžovais tikrai bus nelengva“, – svarstė T.Masiulis.

Treneris prasitarė, kad į Stambulą greičiausiai vešis tuos krepšininkus, kurie laimėjo atrankos turnyrą Kaune.

„Komandos branduolys tikrai išliks tas pats. Dar yra nemažai laiko, norėtųsi, kad žaidėjai išvengtų traumų ir būtų sveiki, – dienraščiui teigė „Žalgirio“ jaunimo strategas.

Dukart čempionai

Stipriausių Eurolygos jaunimo komandų turnyras šiemet organizuojamas jubiliejinį, dešimtąjį kartą.

Jaunieji žalgiriečiai Eurolygos jaunimo komandų turnyrą yra laimėję du kartus, o finale žaidė penkis kartus. 2003-iaisiais Barselonoje kauniečiai finale 87:80 nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ bendraamžius, o naudingiausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Rolandas Alijevas.

2007-aisiais „Žalgirio“ jaunimo komanda triumfavo Atėnuose, finale 78:74 nugalėjusi Belgrado FMP krepšininkus. Naudingiausiu turnyro žaidėju tąsyk buvo pripažintas Donatas Motiejūnas.

2005, 2006 m. ir pernai žalgiriečiai taip pat žaidė finale, tačiau dukart iš eilės 64:97 ir 55:59 nusileido jauniesiems Maskvos CSKA krepšininkams, o praėjusią gegužę 65:76 pralaimėjo „KK Zagreb“ ekipai.

Komentarai