Po triuškinančios pergalės Samaroje žalgiriečiai sutvirtino pozicijas VTB Vieningoje lygoje 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sėkmingai pradėjo lemiamų kovų metą VTB Vieningoje lygoje. Trečiadienį Samaroje žalgiriečiai įtikinamai įveikė „Krasnye Krylia“ komandą 79:59 (21:18, 21:10, 21:14, 16:17).

Šeštą kartą per 12 susitikimų laimėjęs „Žalgiris“ kol kas išlieka šeštoje turnyrinės lentelės pozicijoje, bet turėdamas keletą mačų atsargoje pagerino savo padėtį kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Rungtynių Samaroje pradžioje žalgiriečiai poziciniame puolime stengėsi išnaudoti Robertą Javtoką ir Paulių Jankūną, o greitas atakas sėkmingai užbaigė Vytenis Lipkevičius ir Mantas Kalnietis. Po R.Javtoko galingo dėjimo svečiai pirmavo 11:2. „Krasnye Krylia“ sugebėjo pelnyti 6 taškus iš eilės, bet nuo suolo pakilęs Marko Popovičius įmetė tolimą metimą ir pridėjo dvitaškį – 17:9. Po dar 6 šeimininkų taškų (15:17) Milovanas Rakovičius dėjimui išvedė Mindaugą Kuzminską, o kitoje atakoje pasižymėjo pats – 21:15. Visgi, paskutinėje pirmoje kėlinio atakoje „Krasnye Krylia“ puolėjas Jarvisas Haeysas pataikė tritaškį per rankas ir „Žalgirio“ persvara sumenko perpus – 21:18.

Antrasis kėlinys prasidėjo P.Jankūno dvitaškiu prieš Rolandą Alijevą ir Dainiaus Šalengos netaiklų metimą pataisiusio R.Javtoko dėjimu, po kurio lūžo Samaros sporto arenos krepšio lankas. Jo taisymas užtruko geras 10 minučių. Priverstinė pauzė žalgiriečių iš vėžių neišmušė – P.Jankūno 4 taškai iš eilės leido padidinti pranašumą iki 11 taškų (29:18). Brionas Rushas surinko 6 taškus, tačiau P.Jankūnas pratęsė savo šou įmesdamas tiek iš po krepšio, tiek iš toli – 34:24. Netrukus iš jo estafetė perėmė M.Rakovičius – po jo trijų dvitaškių iš eilės skirtumas išaugo iki 14 taškų (40:26). Per paskutines 90 antrojo kėlinio sekundžių „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tik Tadas Klimavičius, bet Lietuvos čempionai ir toliau pirmavo – 42:28.

Išsimesdami kamuolį iš užribio šeimininkai atliko perdavimą M.Kalniečiui į rankas, kuriam teliko pelnyti taškus. Tą patį dar kartą padarė ir P.Jankūnas bei po M.Kalniečio dėjimą trečią kartą įdėjęs R.Javtokas. Galiausiai M.Kalnietis tritaškiu ir R.Javtokas bauda padidino persvarą iki 52:30. Keturi J.Hayeso taškai ir B.Rusho tritaškis aptirpdė „Žalgirio“ pranašumą (52:39), bet D.Šalenga atsakė prasiveržimu ir tritaškiu iš krašto, o kiek vėliau beveik minutę trukusią ataką tolimu metimu užbaigė T.Klimavičius – 61:39. D.Šalengai sumetus baudas po 30 minučių žaidimo kauniečiai buvo priekyje 63:42.

Ketvirtasis kėlinys iš esmės tebuvo formalumas, bet jame netrūko gražių epizodų. T.Klimavičius bloku apdovanojo varžovą ir pats užbaigė ataką. Po derinio „du prieš du“ D.Šalengos perdavimą taškais pavertė ir po to baudą įmetė R.Javtokas (70:49). Vėliau įdėjo T.Klimavičius ir tritaškį pataikė Tomas Delininkaitis, padidinę skirtumą iki 24 taškų – 75:51. Per paskutines 4 rungtynių minutes rezultatyvumas apslopo, bet „Žalgiris“ išlaikė solidų pranašumą – 79:59.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 17 (6 atk. kam.), R.Javtokas 12 (7 atk. kam.), T.Klimavičius 10, M.Rakovičius 10, M.Kalnietis 7 (4 rez. perd., 5 per. kam.), D.Šalenga 7, M.Popovičius 5, T.Delininkaitis 4, M.Kuzminskas 4, V.Lipkevičius 3, S.Weemsas 0 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), D.Collinsas 0 (7 atk. kam.).

„Krasnye Krylia“: B.Rushas 18 (6 atk. kam., 4 rez. perd., 5 kld.), A.Milesas 9 (4 rez. perd.), N.Balašovas 8, J.Hayesas 7.

Komentarai