Žalgirietis M.Popovičius vienai dienai tapo mokytoju (FOTO, VIDEO) 0

Vakar Kauno Jurgio Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje apsilankė Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Marko Popovičius. Svečias dalyvavo programos „Renkuosi mokyti!“ mokytojos Linos Kilčiauskaitės auklėjamosios penktos klasės pamokoje, papasakojo apie krepšinį, „Žalgirį“, savo karjerą, atsakė į mokinių klausimus.

Nuotraukos iš M.Popovičiaus vizito Jurgio Dobkevičiaus vidurinėje mokykloje – Žalgiris.lt fotoglaerijoje.

Bendraudamas su vaikais M.Popovičius atskleidė, kad ir kaip jam svarbus yra krepšinis, bet svarbiausias dalykas jo gyvenime yra šeima, pabrėžė, kad yra labai svarbu uoliai lankyti mokyklą ir stropiai mokytis, džiaugėsi, kad mokykloje turėjo galimybę išmokti užsienio kalbų. Pasakodamas apie krepšinį, kurį žaidžia nuo septynerių, Marko sakė, kad itin svarbu ne tik daug treniruotis, bet ir mokėti susikoncentruoti ties tuo, ką darai, uoliai siekti užsibrėžtų tikslų.

Mokytoja L.Kilčiauskaitė džiaugėsi įvykusia pamoka: „Manau, kad į svečio pasakymą, kad mokykla ir mokymasis yra svarbu, vaikai pasižiūrės visiškai kitaip, negu į tą patį sakinį, pasakytą mokytojo ar tėvelio. M.Popovičius yra didelis autoritetas mokiniams, žinomas žmogus, į kurį jie lygiuojasi, galbūt tai dar labiau motyvuos juos stengtis, parodys, kad įmanoma pasiekti tai, ką pasiekė jis“.

Mokiniai buvo pasiruošę sutikti krepšininką: klasėje kabėjo plakatai, balionai, mokiniai buvo pasipuošę „Žalgirio“ atributika, parengę M.Popovičių palaikančias skanduotes, vienas mokinys specialiai svečiui iškepė tortą. Penktos klasės mokinė Aurėja Ugnė Mozerytė dalijosi įspūdžiais po pamokos: „Labai mėgstu krepšinį, visada su šeima žiūrime rungtynes, kelis kartus buvau „Žalgirio“ arenoje gyvai žiūrėti varžybų. Labai patiko susitikimas su svečiu, buvo labai įdomu. Buvau girdėjusi, kad jis yra labai draugiškas ir linksmas, ir tuo šiandien įsitikinau“.

Po pamokos sporto salėje su muzika ir skanduotėmis krepšininko jau laukė visa mokykla, mokiniai pademonstravo savo metimo nuo baudų ir tritaškio linijos gebėjimus, į krepšį metė ir M.Popovičius. Mokykla nuo „Žalgirio“ komandos gavo dovanų krepšinio kamuolį su žaidėjų parašais, mokiniams buvo dovanojami kalendoriai su žalgiriečių nuotraukomis, o pats M.Popovičius nepailsdamas dalijo autografus būriui mokinių. Direktoriaus pavaduotoja Lina Viršilienė sakė: „Taip į mokyklą yra nešamos geros emocijos, vaikams sukelia pasididžiavimą savo mokykla, norą į ją eiti. Smagu, kad mokykloje galima ne tik mokytis, bet ir sutikti žymių ir įdomių žmonių, dalyvauti projektuose. Tai, kas vyksta po pamokų, neformaliajame ugdyme, yra be galo reikšminga. Aišku, reikia stengtis, kad nuo to nenukentėtų mokslai, bet matosi, kad vaikai linksmi, šypsosi, jiems gera būti mokykloje. To mes ir siekiame – kad mokiniai čia gerai jaustųsi ir išeitų iš mokyklos sukaupę įvairią gyvenimišką patirtį“. Paklaustas, kokie įspūdžiai po svečio vizito, mokyklos direktorius Viktoras Snieška apibendrino: „Mokinių elgesys ir entuziazmas viską pasako, manyčiau, kad tai vaikams buvo labai naudinga. Nors ir dabar yra daug lankančių sportą, galbūt po šio susitikimo susidomėjimas sportu dar padidės“.

Po pamokos M.Popovičius teigė: „Mokytojo vaidmuo yra labai ypatingas. Ši patirtis man buvo nauja, lengva nebuvo, galbūt todėl, kad tai buvo pirmas kartas. Pamoka man labai patiko, vaikai labai padėjo pasakoti apie krepšinį, jie patys jau tiek daug žinojo. Labai mėgstu būti apsuptas vaikų, nes juose atsispindi gera žmogaus prigimtis, jie atviri ir sąžiningi, tai yra pats vertingiausias dalykas pasaulyje“. Paklaustas, kokiomis savybėmis, jo manymu, turėtų pasižymėti mokytojas, Marko teigė: „Labai svarbus ryšys tarp mokytojo ir mokinio, svarbu rasti būdą pasiekti kiekvieną mokinį. Suprantu, kad tai yra sunku, nes mokinių daug, bet mokytojas turi kaip įmanoma labiau stengtis skirti dėmesį kiekvienam vaikui.“

Šis vizitas mokykloje – tai vienas iš programos „Renkuosi mokyti!“ organizuojamos visuomeninės akcijos, skatinančios išbandyti mokytojo profesiją, renginių. Akcijos metu iškilūs žmonės yra kviečiami atvykti į programos mokyklas, susitikti su mokiniais, pasidalinti savo sukaupta patirtimi, įkvėpti, sustiprinti norą stengtis, tobulėti, sužinoti daugiau, savarankiškai mąstyti, būti atsakingiems už save ir savo aplinką. Kartu programa „Renkuosi mokyti!“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į mokytojo darbą, kuris yra labai prasmingas ir įdomus.

Komentarai