„Unics“ treneris J.Pašutinas: „Rungtynės bus įdomios ir agresyvios“ 0

Mantas Stankevičius, „Kauno diena“

Ketvirtadienio popietę į Kauną atvykusios Kazanės „Unics“ komandos vyriausiasis treneris Jevgenijus Pašutinas tikino nelaukiantis lengvos kovos VTB Vieningosios lygos rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“.

Bilietus į rungtynes su Kazanės „Unics“ galite įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

„Manau, kad rungtynės bus įdomios ir agresyvios. „Žalgiris“ – komanda puoselėjanti senas krepšinio tradicijas, be to žaisime jų pačių aikštelėje. Puikiai žinome, kokia jėga

yra jų sirgaliai, – Vilniaus oro uoste kalbėjo treneris. – Lietuvoje juk krepšinis yra pagrindinė sporto šaka“.

J. Pašutinas prisipažino, kad rungtynių rezultatas yra svarbus ir „Unics“. „Kovojame dėl kuo geresnės pozicijos turnyrinėje lentelėje. Tikimės pademonstruoti gražų krepšinį, – pabrėžė treneris. – Žinome, kad „Žalgiris“ buvo įkritęs į duobę, bet taip pat puikiai suprantame, kad komanda visada išlipa iš duobės. Atrodo, kad kaip tik dabar tai ir vyksta – juk nuolat miegoti negalima“.

Trenerio teigimu, „Žalgiris“ – komanda, kuri visada puikiai sužaidžia rungtynes namų aikštelėje. „Namuose jie visada žaidžia labai agresyviai, intensyviai ir emocingai. Mes tam esame pasiruošę. Sunku išskirti komandos lyderius, juk šioje komandoje nuolat žaidžia 5 ar 6 Lietuvos rinktinės žaidėjai. Rinktinėje silpnų žaidėjų nebūna, – kalbėjo J. Pašutinas. – Žinoma, jėgos komandai suteikia amerikiečiai bei Marko Popovičius. Ši žaidėjų sintezė „Žalgirį“ paverčia labai galinga komanda. Kiekvienose rungtynėse gali sužibėti vis kitas žaidėjas. Tokioms rungtynėms yra sunku ruoštis, nes net nežinome, kuriam žaidėjui teks skirti daugiausiai dėmesio besiginant“.

Svarbiausia „Unics“ užduotis, pasak trenerio, bus nesuteikti kauniečiams progų laisvai atakuoti. „Pastaruoju metu kreipiame daugiau dėmesio gynybai. Šiose rungtynėse bus svarbiausia neleisti „Žalgiriui“ įsibėgėti ir laiku užgesinti komandos lyderius“, – sakė Kazanės klubo strategas.

Komentarai