Sutriuškinę VEF ekipą žalgiriečiai žengė į kitą VTB Vieningosios lygos etapą (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užtikrintai žengė į VTB Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas. Sekmadienį namuose žalgiriečiai sukūrė tikrą šventę žiūrovams ir sutriuškino Donato Zavacko atstovaujamą Rygos VEF komandą 93:56 (31:10, 15:23, 33:12, 14:11). Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape balandžio mėnesį kauniečiai susitiks su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa.

Akimirkos iš rungtynių Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Per pirmąsias 4 minutes abiejų komandų metimai buvo taiklūs. „Žalgirio“ gretose du kartus pasižymėjus Pauliui Jankūnui ir po kartą – Vyteniui Lipkevičiui bei Mantui Kalniečiui, rezultatas buvo lygus 8:8. Tuomet tikslą pasiekė M.Kalniečio ir P.Jankūno tritaškiai, o S. Weemsas varžovus nubaudė metimu iš vidutinio nuotolio ir įspūdingu dėjimu su pražanga – 19:8. Net ir po minutės pertraukėlės svečiai nesugebėjo išsivaduoti iš žalgiriečių gynybos gniaužtų. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje vienas po kito taškus rinko Robertas Javtokas, P.Jankūnas, Dainius Šalenga, Tomas Delininkaitis, Tadas Klimavičius ir greita ataka pirmąjį kėlinį užbaigęs Marko Popovičius – 31:10.

Antrasis kėlinys šeimininkams žadėjo būti toks pats rezultatyvus, nes per porą minučių D.Šalenga, M.Popovičius ir T.Delininkaitis dvitaškiais išlaikė 21 taško persvarą (37:16). Visgi, po to per 5 minutes žalgiriečiai pelnė tik 1 tašką – 38:23. P.Jankūnas dvitaškiu su pražanga ir baudą įmetęs S.Weemsas, atrodė, nutraukė sausrą (42:25), bet VEF pataikius du tritaškius, DeJuano Collinso, P.Jankūno ir M.Kalniečio bandymai atsakyti apmaudžiai išsisukdavo iš lanko – 42:31. Galiausiai S.Weemsas ir P.Jankūnas pelnė taškus ir po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 46:33.

Trečioji kėlinio pradžia buvo identiška pirmajam ketvirčiui. R.Javtokas pataisė V.Lipkevičiaus metimą, P.Jankūnas įveikė varžovą, o po S.Weemso tritaškio (53:33) VEF trenerių štabas prašė greitos minutės pertraukėlės. Ji nė kiek negelbėjo – V.Lipkevičius pataikė kuriozišką metimą po M.Kalniečio perdavimo, pats Mantas įmetė du tolimus metimus, tritaškį pridėjo ir P.Jankūnas – 63:33. „Žalgirio“ arena triukšmingai sutiko Donato Zavacko nesportinę pražangą, po kurios M.Kalnietis sumetė baudas, o S.Weemsas dvitaškiu su pražanga pelnė 22 tašką be atsako per 5 minutes – 68:33. Mindaugas Kuzminskas dėjimu po penktojo S.Weemso perdavimo ir kiek vėliau baudomis padidino persvarą iki 38 taškų – 74:36. Tik kėlinio pabaigoje VEF sugebėjo surinkti 9 taškus iš eilės, bet M.Popovičius dviem rezultatyviais prasiveržimais baigė sėkmingą trečiąjį kėlinį – 79:45.

Sunkiai tikėtina, tačiau pirmųjų penkių ketvirtojo kėlinio minučių rezultatas buvo 1:1. „Žalgirio“ gretose debiutavo į komandą grįžęs Žygimantas Janavičius. Po to 8 taškus iš eilės pelnė M.Kuzminskas, dar ir atlikęs rezultatyvų perdavimą P.Jankūnui. M.Kuzminskas pataikė ir tritaškį, o švieslentė užfiksavo galutinį rungtynių rezultatą 93:56.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 21 (7 atk. kam.), M.Kuzminskas 16 (5 atk. kam.), S.Weemsas 14 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), M.Kalnietis 12 (4 rez. perd.), M.Popovičius 10 (3 per. kam.), R.Javtokas 5 (10 atk. kam.), D.Šalenga 5, T.Delininkaitis 4, V.Lipkevičius 4 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 2 (5 atk. kam.), D.Collinsas 0, Ž.Janavičius 0.

VEF: K.Berzins 13 (7 atk. kam.), D.Zavackas 11 (5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 7, D.Bertans 7.

Komentarai